tirsdag 31. mars 2015

Malt maske

Har nå malt min mørkebrune maske, ble ikke brukt lenger og skulle kaste den. Hvorfor ikke første prøve å male den?

mandag 30. mars 2015

Hvor er.... ?

Har du sett mobilen,  har du sett husnøklene, har du sett...? Er det ikke rart hvor fort man legger fra seg ting i farta, ofte mens man plutselig finner på å gjøre noe annet. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lagt mobilen, husnøklene på en lur plass mens jeg gjør noe annet. Det er bare å finne den lure plassen igjen, mobilen kan man ringe til hvis du har noen sammen med deg med mobil, men alt det andre må man tenke tilbake hva man gjorde siste sted man så mistet gjenstand.

Jeg har de siste fjorten dagene lett etter et par treningsbukser til guttungen, jeg skjønte ikke hvor de hadde blitt av. Jeg letet i skittentøyskurven, klesskapet hans ble endevendt,  i lueskuff og så videre, tilsluttet måtte jeg lete i mine klesskap, og der var buksen. Han er jo snart like stor som meg :).

En gammel arbeidsgiver fikk seg en dings han hadde  på nøklene, hver gang han plystret laget dingsen en pipelyd, og da fant han nøklene. Vi hørte han ofte gå og plystre. Skulle hatt meg en sånn,  men tror vi trenger den tenkingen - hva man gjorde før man før man la nøklene på den lure plassen. 

Smartbandet har en funksjon for å lete etter mobilen, du trykker bare på et knappevalg på smartbandet ja så piper mobilen. Altså det lages flere og flere dingser for å finne ting. Det er altså et problem, vi er altså mange som leter etter noe.

Her i fra Thorbjørn Egner barnesang "Hvor er buksa min"
"Hvor er buksa mi, hvor er skjorta mi 
Hvor er munnspillet mitt med fire toner i 
Hvor er Jespers hatt, hvor er ditt og datt 
Hvor er pungen som jeg hadde fire kroner i 
Jeg er sikker på jeg hadde den i går"


søndag 29. mars 2015

Himmelfarger

Nydelig på himmelen idag, dette er tatt i fra trappa hos oss nå nettopp. Nydelig blanding av grått, hvitt, svart og blått, et maleri.



På minuttet endres himmelen til dette.



Skjærereiret begynner å bli ferdig. Etter det siste snøfallet har jeg sett lite at skjærene har letet etter greiner på bakken, men reiret vokser og vokser dag for dag, så de finner nok byggemateriale rundt omkring.


lørdag 28. mars 2015

Maling av tak

Idag har vi fått malt taket i stua, 2 strøk. Og vi er ferdig nå, juhu. Taket er ikke rukket å bli tørt, men alt er hengt på plass igjen på siden som er tørr, som lampa her.. Det tok nesten hele dagen. I mellom slagene har jeg bakt brød og skuffekake, så vi har virkelig fått tatt unna idag. Vi har smakt på kaka også, verdens beste sjokoladekake, kanelkaka.
Litt synd å være inne i dag, for i dag var det flott vær.


fredag 27. mars 2015

Påskepynt

Der er påskepynt på plass. 
God påske til de som har tatt påskeferie. Jeg har jobb en dag til.

Lite tre


Jeg har ei artig buske/plante. På sommeren vokser den seg kjempe stor, det kommer ut utskudd, slik som på bildet, det blir mange av den, som til slutt legger seg over hverandre. Det blir et lite tre, egentlig flott og frodig. Hadde jeg gitt den større potte er jeg sikker på at planten hadde blitt et stort tre. På vinteren mister den mange blad, og siden den er så stor, ja så blir det vel mye blad som faller på gulvet. Hver vinter truer jeg den, at nå er det nok, nå blir den kastet. Men tror dere jeg klarer å kaste den, nei. 

torsdag 26. mars 2015

Lyslenka


Der er lyslenka kommet i gangen. Vi trengte nytt lys der,  og kom på at lyslenka burde være her heller. Man vet aldri hvor lyslenka befinner seg her i huset, den er i stadig bevegelse, men muligheter er det med den. Jeg ville gjerne hatt hvitere lys når den er tent, jeg liker hvitt lys, så hvis noen kjenner en som lager lyslenker fortell dem det.

I disse dager det i NM på ski (Norges mesterskap på ski) i Harstad, jeg har sagt VM (verdens mesterskap på ski) i hele uka. Hører bare "Eilaaa - NM". Ja, ja, det er mye å huske på i en hektisk hverdag, men Petter Northug er i byen, det er nok. En artig, taktisk, luring og flott skiløper.

Idag har vi kjøpt maling til taket i stua, vi har planer om å male det i helga, hvis det da ikke er så nydelig vær, så får vi utsette det. Malingen er i hus, da gjør vi det når vi kan. Jeg sier vi har planlagt å male taket, spør du min mann sier han sikkert "Eila har planlagt at vi maler taket" :).

Påskeegget for guttungen er også klargjort, det er bare å få det gjemt. Påskepynten er ikke tatt frem. Påskepynt er ikke så artig å ta frem som julepynt. Hadde det vært julepynt hadde nok pynten vært oppe for lenge siden. Det er kanskje fordi påskepynten har mere farger, og jeg har nok litt fargeforbi. Men den skal frem snart.....


tirsdag 24. mars 2015

Tiden går

Verdens beste gutt har bursdag idag. Rart så for tiden har gått. Synes ikke det er lenge siden han var to år og vi måtte kjøpe ekstra lås på alle dører fordi han plutselig  klarte å låse seg ut av ytterdørene for å prøve springe ned til veien for å se bilene. Jeg nådde han heldigvis. Utrolig fingernem som toåring, plukket ut sånne kontaktbeskyttelser lett som bare det. Ja tiden går fort, han er blitt en stor og flink gutt. Jeg blir helt forfær når jeg selv tenker på min egen alder, jeg er jo voksen dame.

Påsken nærme seg, må lete frem litt påskepynt. Har ikke så mye pynt, og vil vel ikke ha så mye pynt heller, men litt må jeg ta frem. Håper på masse godvær, så det kan bli skiturer eller ute vær.

Jeg er oppdratt til å være mye ute på tur. Min mor var veldig flink med å planlegge turer når jeg og mine søsken var små, turer i fjæra, i skog og mark, på ski osv. Vår far og vi ble med. Og jeg er nok dra-personen her i huset også.

Våren nærmer seg, en fin tid i vente. Se det grønnes ute, og bli varmere ute, snø forsvinne - ja det blir deilig.



søndag 22. mars 2015

Plantet frø idag

Idag har jeg plantet frø i potter, det får ikke hjelpe om det laver snø ned, jeg begynner å bli klar for vår og stell i hagen. Og må helst ut i bua for der har jeg flere småpotter, men det var ikke innkommende der. Må tenke ut noe lurt for å få tak i dem. Glede meg til å se det spire.

Husker da jeg var liten, jeg likte alltid å plante alt mulig, epletre, appelsintre, erter, poteter osv. Jeg husker den ene poteten som jeg plantet som fikk så mye oppmerksomhet og stell, den fikk kjempe poteter, jeg har aldri sett så store poteter. Husker også epletreet som kom opp så fint, jeg var bra stolt, og etter noen dager stod rota opp ned, min bror  hadde vært å revet ned planten ved et uhell, og i full fart bare satt på plass, og ikke sagt noe :).


lørdag 21. mars 2015

Onkel er bare snill

Min sønn er alltid med til Fjelldal. Min bror tar han med på alt mulig. På fotballbanen de drar, eller bare spiller ball i hagen. Kjøring på turer med atv. Det er aking og turer ned i fjæra. På sommeren sykleturer og vannkrig, ordner basseng i hagen og masse, masse mere. Ja det skjer alltid noe spennende der for både store og små. Og ikke nok at han tar seg så godt av sine nevøer og nieser, så hjelper han og passer på oss alle. Han er bare snill.

På Fjelldal idag

På tur til Fjelldal  idag. Setertind og Hårberget i sol og nysnø, vakkert.


fredag 20. mars 2015

Det er fredag, det er fredag

"Det er fredag, det er fredag
Det er tida hvor vi får en fridag
Det er fredag, så hva skjer’a?
Det er tida hvor vi skal bli"

Jeg liker OnkelP sine sanger, slik som "Fredag", og flere av sangene hans. Og det er fredag, så hva passer bedre. 

Guttungen vår mistet mobilen på turen hjem i fra skolen, så vi måtte ut på leteaksjon, vi fulgte deler av skoleruta og gikk hver vår vei mens jeg ringte mobilen hans hele tiden, og vips fant vi mobilen i godt gjemt i snøen. Heldgvis var den like hel.

Vi har hatt taco til middag igjen, "fredagskos" sier minsten, og han er så glad i den der tacoen. Ja den er jo god, men hver fredag da?

I går var vi på klubb i Eldarskogen, det var skikkelig koselig. Vi er en fin gjeng. Og det kan se ut som om vi har fått Nina med igjen, hun var med da vi startet klubben, men har hatt pause da ungene var småe. Glad for at hun er tilbake. Jeg og Nina har gått på i samme klasse i ungdomsskolen, så vi har noen år på "baken" sammen. 

 Fikk selvsagt ikke sove i natt, etter klubben, var oppe enda og gikk kl. 0400 i natt, veldig stille mente jeg, men tror ikke Tore var helt enig med meg, for han spurte flere ganger hva jeg holdt på med. Måtte på do, måtte opp å drikke sove-te, må jo prøve litt av hvert når man ikke får sove, måtte på do igjen, måtte se om guttungen sov fint osv. Var jo lei å ligge der i senga å høre at Tore sover. Sovnet nå en eller annen gang etter kl. 4 i natt, og vips våken 06. Tror det blir godt å sove i natt.

Jeg har aldri vært en håndveskekjøper, har jeg ei veske så har jeg den en stund, bruker den vel egentlig kun til og fra jobb. Og synes ikke det er artig å kjøpe heller, det er jo så mange, og det er jo så mange jeg ikke liker. Jeg kjøper når veska jeg har er ødelagt. Og fikk denne fine av min søster i går, likte den med det samme. Hun er flink med alt sånt. Så stor takk søster. Har prøvd å betale den, men må vel lure noe på hennes datter som takk :). Ikke så opptatt av håndvekser, men støvletter.......

Det er fredag, det er fredag...., ha en fin fredag og helg folkens.


torsdag 19. mars 2015

Mat til småe og mat til store

Der er fuglehuset på plass igjen, deler satt sammen og nye tråder for oppheng. Huset er fylt med mat  igjen. Fuglene har vært her alle dager i uka på plenen og spist opp solsikkefrøene som ble spredt rundt etter stormen som raserte fuglehuset.

Når vi snakker om mat tenker jeg på poden min som fikk faren sin matpakke idag. Jeg hadde smurt grove rundstykker med kalkunkorv til minsten, og 4 brødskiver samt en boks makrell i tomat til Tore. Problemet var at jeg i dag tidlig tok feil matboks så minsten fikk kun de 4 brødskivene uten pålegg, da makrellboksen ble igjen i kjøleskapet. Og Tore fikk rundstykkene. Jeg oppdaget ikke dette før jeg hadde lunsj, og da var det for sent å kjøre på skolen å bytte matpakker. Åh så vondt jeg hadde det i dag, tenkte på han som var sulten stakkars. Det går nå bra, men likevel. Vi har alle like matbokser, jeg skal kjøpe ny til minsten, slik at den skiller seg ut.

 

onsdag 18. mars 2015

Bygger reir

Skjæra bygger reir i naboens hage, hver morgen er det stor byggeaktivitet. Har ikke klart å ta bilde tidligere, fuglene har god hørsel, hver gang jeg har åpnet døra har de hørt meg. Idag gikk det.Vet ikke om jeg helt liker å ha dem som nabo, men kan vel ikke bestemme naboene :). Fasinerende er det å se paret bygge, hvor de går på bakken og leter etter løse grener, og så rett opp i treet og lage et mesterverk som storm og uvær sjelden klare å ta.


mandag 16. mars 2015

Utsikt fra Jordbærpikene

Vi har noen lørdager tatt frokosten på Jordbærpikene. Jordbærpikene er en kafé i byen. Koselig kafé som serverer litt av hvert,  salat, egg og bacon, kaker, hamburger, gode vafler, kakao med marshmallow (nam nam) osv. Vi hadde lenge snakket om å ta frokosten på kafe, og her en lørdag bestemte vi oss for å prøve. Og alle syntes det var koselig, og har gjort det igjen. Vi er ikke alene på kafeen, det er bra med folk der, kanskje flere som  gjør det samme.

Denne lørdagen fikk vi bord ved vinduet og utsikt til en av gågatene i byen, og en av byens erverdige gamle bygg. Jeg måtte bare ta bilder, jeg synes bygget er et flott gammelt hus. 



I fjæra på Stangnes

Se hvor vakkert på Stangnes i fjæra.


søndag 15. mars 2015

lørdag 14. mars 2015

Gangen

Har ikke vært fornøyd med gangen etter vi fikk de to nye kommoden.  Den høye tynne var rett og slett for høy, og kommodene kom for nære hverandre. Jeg og min søster tenkte sammen og vips ble det mye bedre. Godt å ha ei søster som er flink med slikt.

Vår ved Stien langs sjøen

En flott dag idag. Vi tok oss en tur til Stien langs sjøen. Det føltes som vår  idag.  En flokk ender koset seg i vannet, snøen smeltet flere  steder, solen, flotte Trondenes kirke - vakker!

Bart

Se vi har bare områder i hagen. Kan vi håpe på tidlig var?  Jeg tror ikke det, men det er lov håpe. Nord-Norge kan fort ha full snø enda en måned.

fredag 13. mars 2015

Oppvaskkluter

Har lenge planlagt å strikke kjøkkenkluter, har til og med kjøpt garnet. Idag gikk jeg rett på ferdig strikkede kluter på Princess, flaks. Like fine som ferdig strikkede, i fine farger ikke sant?  Jeg utsetter strikkingen litt.

torsdag 12. mars 2015

Fuglehuset fått juling

Fuglehuset fikk hard medfart i natt.  Vinden klarte å rive ned  fuglehuset, som var knytt godt fast i treet og har  overlevd mange stormer. Tidlig idag lå fuglehuset oppdelt i glere deler på marka, mens solsikkefrø lå spredd  utover. Jeg regner med at skjærene hadde fest idag. Og til våren vokser det fullt av solsikkeplanter i bedet like ved. Fuglehuset er puslet sammen men trenger lim, nå står  det fint plassert ved utgangen, for ikke å bli glemt.

Rullerende endringer

Det endres enda i gangen,  og det blir det nok å gjøres en stund. Jeg klarer ikke å bestemme meg med nye endringer, endringer må tilvennes og prøves.

Satte en lavere gjenstand  på kommoden, for at den skal virke lavere, tips fra min søster. Glassbollen er perfekt å legge småting i, som ofte legges på kommoden ved ytterdøra.

Gamle svarte puffen har fått et skinn og puter på, lysere ble den. Hentet noen gamle puter i stua nede, liker ikke rysjene på putene, men bra nok mens jeg prøver meg litt.




søndag 8. mars 2015

Helgas tur

Helgas tur, det har regnet så mye at enkelte steder var det faktisk begynt å bli bært.

lørdag 7. mars 2015

Støvelvase

Likte ikke den brune melkeflaske vasen, ville ha noe lysere i gangen. Fant idag denne hvite vase utformet som  et støvellpar. Det ble i alle fall  lysere.


fredag 6. mars 2015

Alarm

Vi har fått alarm! 

Etter at jeg hadde fått opplæring på alarmen, og vi kom hjem fra jobb slo det meg at nå skulle jeg lure Tore. Mens han strødde sand ute, slo jeg på "full" alarm hjemme. Det jeg ikke tenkte på, var at jeg selv ikke måtte bevege meg rundt, fordi alarmen går når jeg går rundt omkring, og utålmodig som jeg er, gikk jeg rett inn i stua, og vips hørte jeg høy piping, jeg sprang ut og slo av alarmen, mens Tore kom flirende inn. Jeg ble straks ringt opp av Sector-alarm, dæsken de var snar, og jeg måtte stå til ansvar med passord og greier :)-. Herre minn hvor Tore flirte, han skjønte raskt at jeg prøvde å lure han :):). Og jeg fikk sjekket at Sector alarm sentral virkelig var til å stole på. Lur ikke andre, du får igjen :).

onsdag 4. mars 2015

På tur på jobb

På tur på jobb og jeg sitter på idag, og kan ta bilder av den fine utsikta til båthavna inn til byen. Bildene tatt i fart,  derfor litt uklare. Nydelig dag idag.


mandag 2. mars 2015

Orange ego

Her er jeg med min nye orange jakke. Jeg vises endelig godt siden jeg ikke er så stor :). Jeg har lenge hatt en slik svart jakke, som jeg har brukt kjempe mye, glidelåset gikk til slutt.
Og måtte kjøpe meg en ny, da tykkelsen på jakken er perfekt å gå tur i på denne tiden av året, og da ble den orange.

søndag 1. mars 2015

I elgens fotspor

"Dette er turer vi husker Tore, ikke sant :)" sa jeg da vi stod til knes i snø. Vi trodde vi gikk i fotsporene til folk, men skjønte etterhvert at det var elgspor vi fulgte. Og her hadde det ikke gått folk nei, det ble litt av en grunnetur. Og elger tar nok litt snarveier for plutselig stod vi i et kratt. Men en flott tur var det, mildt var det også.