søndag 28. juni 2015

Keipen på Aunfjellet

En flott tur på oss i dag til Keipen på Aunfjellet sammen med min søster og famile. Litt småregn og egentlig litt kaldt, men det gjorde ikke noe. Ikke så lang tur, så greit for mange å gå dit. Keipen er "Ti på topp" tur, og Ti på topp heftet sier turen er 3 km tur/retur og 480 meter over havet. Gikk opp i fra parkeringsplass øverst til venstre på veien over Aunfjellet.

På toppen nydelig utsikt mot fjelltoppen Elgen (første bilde), ligger der så vakker. Ser også til Grytøya, Kasfjord og områder rundt der. Det er skikkelig bratt ned fra toppen, ekkelt å se ned mot sjøen.

Møtte noen kyr på veien, de er vant til folk, brydde seg ikke om oss, lot meg ta bilder av dem. Det er ikke så vanlig å se kyr nå for tiden, egetlig ikke noen gårdsdyr.


 

lørdag 27. juni 2015

Litt av hvert en lørdagsmorgen

Vi har nå bestilt oss billetter til Bakgården. Vi skal høre Onkel P og Marit Larsen. Jeg og guttungen vil høre Onkel P mens elstede karen vil høre  Marit Larsen. Fornøyd alle tre. Glede meg. Jeg synes Onkel P er veldig fllink, liker rapp og han synger på norsk.

Satt alene tidlig på morgen og spiste og leste avisen, helt stille, skvatt til med et rabalder ute på veradaen. Hva er det som skjer? Og der hang ei katt i gelenderet. Den hadde nok sittet under en av hagestolene, og lurt på småfuglene, da en av fuglene kom for nær, vips katta hoppet ut for å ta den, mens hagestolene for i mellom. Er bare glad katte ikke tok sånn fart at den fõr over gelenderet. Fuglen kom seg unna heldigvis.

Var også ute i hagen, tenkte jeg skulle ta opp litt løvetann, eller holde på i blomsterbed, stod en stund og frøs, det var nok best å gå inn, her måtte mye, mye klær på, kanskje votter også. Og da fikk løvetann og sommerblomster være. Mange fugler har ikke fått unger i år, da de ikke har klart å holde eggene varme, skjønne det godt, det har jo vært så kaldt i vår. Nei, hva er det viktigste plagget her nord, har nevnt det flere ganger, ullundertøy!

Var på koselig utdrikningslag for Monika i går, vi damer pyntet oss og møttes med mat og drikke. Jeg laget til og med en sang for anledningen, jeg som ikke kan dikte. Det er tanken som teller ikke sant? 

Til slutt et bilde fra hagen, klarte da å ta et bilde uten votter :). Ha en fin lørdag.

fredag 26. juni 2015

Kjole

På tur i utrikningslag i  verdens vieste kjole. Og denne satt jeg for hand og la opp. Trodde aldri jeg ble ferdig å sy.

onsdag 24. juni 2015

Hjertelig eller ekkelt

Kapteinshjerter og annet fint i hagen, men  mye mygg som jeg kunne vært foruten mens jeg var ute. Flua har jeg sett lite av. Laumarken er også kommet, små grønne mark hengene ned fra trærne, får jeg lov å si ekkelt.

tirsdag 23. juni 2015

søndag 21. juni 2015

Ville flotte planter

Vakkert ikke sant? 

Idag

Idag har det blitt to turer på meg, først med ei god venninne, en koselig tur. Fikk også sett et nytt flott kjøkken på veien. Det er ikke hver dag man går tur og havner i et nytt kjøkken :).Jeg fant ikke stien vi egentlig skulle gå, så Tore tok meg en ny tur for å vise stien. Må ta Monika med en annen dag, kanskje finner vi stien da.

Ellers har det vært mye hagearbeid idag. Bedene rundt platten nede har nå nok planter som heldigvis har fått litt størrelse. Det blomstrer ikke fullt, men det er fordi jeg har planter som blomstrer til forskjellige tider i løpet av sommeren. Jeg pusler ellers med nye prosjekter, alt nytt tar noen år før det begynner å se bra ut, iallefall her nord.

Ugress, les løvetann tar alltid tid. Løvetannfjernersprayen ødelegger planten, men blomsten blomstrer og frøer seg før planten blir ødelagt, hva er vitsen da, når frøene likevel sprer seg. Utrolig overlevelse mekaniske på løvetann. Nei, det beste er å ta opp hele planten. Jeg har krøpet rundt på plenen idag med en løvetannopptaket. Lurer på hva naboene har tenkt når jeg har krøpet rundt der.


lørdag 20. juni 2015

Festspill i byen

Festspill i Harstad dag, Festspillåpning, Festspillregatta på havet, kunst og blomster i byen. Ved åpningen av Festspillene ble det liv og røre overalt. Koselig når det er noe som skjer i byen. Været var også bra, det var sol med litt kald vind.

XXL på Obs

Se hvor langt tilbygget til Obs er kommet. Her er det meningen at blant annet XXL skal inn. Jeg har kontoret til høyre i bildet, rett bak her. Bildet er tatt fra Gangsåstoppen med forstørrelse.

fredag 19. juni 2015

Det er fredag

Der er det fredag igjen, godt med helg. Har vært ute i hagen nå, og ser at gresset begynne å bli langt igjen. Mye regn gjør at gresset vokser. Idag har det vært  bedre vær ute, sol, men ikke så varmt. 

Idag dro vi ut og spiste middag, hadde ikke lyst på noe til middag, så det var godt med chips og hamburger, med ost og bacon. Det var kjempe godt.

Har vært med guttungen hos tannlegen idag. Det er noe med lukta på tannlegekontor, jeg kjenner den urolige følelsen. Husker mine egne tannlegebesøk som unge, syklende til tannlegekontoret på Fjelldal. Tannlegekontoret lå litt skummelt til, syntes jeg som unge. Plutselig rundt svingen lå kontoret, mørkt huske jeg det også var. Hult hørtes der når jeg kom inn i lokalet. Likte vel ikke hele huset og heller ikke tannlegene. Min bror var lur, han snudde før han kom så langt, ventet litt for å hale ut tiden, og syklet tilbake til skolen og sa at tannlegebesøket var over. Sekretæren ringt selvsagt til vår mor, og han måtte til pers igjen. Min gutt liker heller ikke tannleger. Han har noe å slektes på.

Ha en god helg folkens.


torsdag 18. juni 2015

På kaia

Der var det skole- og fotballferie for guttungen. Kampen idag var ferdig akkurat til å hente mannen på hurtigbåtkaia. Se de skyene.

tirsdag 16. juni 2015

Idyllisk gjerde

Vi gikk forbi et gammelt steingjerde grodd igjen av gress og busker. Det er så artig å gå andre veier enn man vanligvis går.

mandag 15. juni 2015

Platten tørr, ikke til å tro

Platten tørr, ikke til å tro. Solgløtt og litt varmere. Blomstrer også. Håp om sommer kommer raskt.


Mye rart i naturen

Hva er dette som jeg fant på tur i skogen her? Ser ut for meg at det er en sopp på treet eller?

søndag 14. juni 2015

Fioler

Et gammel minnebok vers, tror det var slikt.

Roser er røde
Fioler blå
Druer er søte
Og du er like så

Multeblomst

På vår tur idag så vi mange multeblomster,  fine. Kanskje det blir bær selv om kald førsommer her.

fredag 12. juni 2015

Jordbær og sjokolade

Jeg elsker sjokolade, og idag tar jeg litt jordbær sammen med sjokoladen,  litt sunnere ikke sant?

Store forandringer

Plutselig ble det forandringer i hagen, med ett spretter det opp blomster både her og der. Var det sola idag som gjorde susen?

Idag giftet flotte Nina seg med sin Roy, og vi venninner var møtt opp for å hylle ekteparet når de kom ut hos byfogden. De var så flotte,  jeg ble så rørt. Gratulere så mye Nina og Roy. Etterpå dro vi venninne ut og spiste på Grunder. Vi tok ikke med oss brura :).

Har jeg sagt at nå er jeg lei av kaldt vær, tidlig i dag var det 5 grader, og vi er i juni. Var i går på avslutning på skolen, ute, det regnet og var kaldt. Tenkte flere ganger, det snør vel snart. Lue og votter er sommerklær her, samt ull ull ullklær.

Kjøpte idag noen blomster for min mor til hagen. Hun var i tvil om det var for tidlig og for kaldt, jeg måtte si at skulle hun ha blomster i hagen i år, må blomstene ut nå, været kan jo fortsette slikt til høsten.

Gresset og løvtann det vokser selv om det regner, måtte ut og klippe idag igjen. Den løvetannfjernersprayen den virker, løvetannplanten dør, men er noen klar over hvor mye løvetann det rekker å bli på en uke i hagen?. Det er jo heldøgnsjobb og sitte å spray på alle.

Nei, nå sitter jeg og kjæresten her med føttene på bordet, det er helg,. Jeg har også fått meg nytt blad, Boligpluss, kan der bli bedre. God helg.

onsdag 10. juni 2015

Steinbed

Steinbedene begynner endelig å blomstre.  Alt av blomster er sene i år her, siden det har vært mye kaldt. Jeg vil ha blomster i hagen, men det går sent dessverre.



fredag 5. juni 2015

Regn, regn, regn

Vi har gått tur i regnet. Og det plasket  plutselig rett ned, fasinerende hvor det regnet og regnet. Har regnet i hele uka, og det blir å regne i neste uke også. Og nå er jeg lei regn og kaldt vær. Kan vi få litt varme og sol? Skal på utefotballturnering i morgen.

Det var vanskelig å ta bilder mens det regnet så, men noen ble det. Se denne buketten av snart blomstrende løvetann og flotte forglemmegei.




torsdag 4. juni 2015

Skikkelig revne

Hva er skjedd med treet her, en stor revne? Bildet tatt på Fjelldal på tur med min bror og frue.



onsdag 3. juni 2015

Skitt under neglene

Jeg leste her en dag at skitt under neglene er bra for psyken. Ja, da må psyken min være bra idag. Har fått tid til å være i hagen idag, fint vær var det også, da kan man ikke klage. Skulle bare ønske blomster og hagebusker vokser fortere, men vi har ikke sånn varme her, vi må bare smøre oss med tålmodighet. Neglene min blir aldri noen vakre lange negler, kanskje ikke så rart når de ofte er i  jorda. Og hendene er alltid tørre når det er hagesesong. Har flere sorter hansker, men ofte blir det hull i dem. Koselig er det uansett i  hagen. Her bilder av siste ukes blomstrende planter.