lørdag 31. januar 2015

Elvemo

Tur retur forbi Elvemo til og fra Evenskjer , sola speiler seg i isen, bare flott idag.

Bø på Evenskjer

På tur til Evenskjer med min bror og madammen. Det ble stopp på Bø, det var så fin himmel der, vi måtte bare stoppe å ta bilder.

Skogens konge

Skogens  konge er vel blitt nabolagets eller hagens konge. Elg i nabolaget igjen idag.

torsdag 29. januar 2015

Ny lampe i hus

Der er lampa i hus. Og julegavepengene mine er snart brukt opp. Ble ringt opp av Kremmerhuset at nå var lampa kommet i butikken. Vi klarte ikke å bestemme oss hvor den skulle stå, så jeg måtte melde bilder over til min søster, min interiørarkitekt for å få hjelp hvor lampa burde stå, takk igjen søs. Har nok hvitt i stua nå.





tirsdag 27. januar 2015

Fuglemat i skogen

Se så flott, noen har  hengt  opp fuglemat i skogen. Fint gjort.
Vi har flotte områder å gå på tur i.


Frukt

Ingen kan si at vi ikke spiser nok frukt her i huset, se bare fruktbeholdningen vår idag, og vi har ikke handlet frukt siden forrige uke. Vi har dager det er mye, mye mere. Vi liker frukt alle 3. Jeg tror på at frukt holder influensaen/forkjølelsen unna. Og Finn på jobb har alltid sagt: "Tror Eila at hun holder seg frisk fra influensaen med å spise appelsiner,  så gjør hun det". Må nå si  bank i bordet. Og man skal ikke se bort i fra at tror man nok så hjelper det ☺.

mandag 26. januar 2015

Navnet Eila

Jeg fant dette på Barn i magen - navneguide siden:

Eila
"Et jentenavn av finsk-samisk opprinnelse. Eila var på sitt mest populære i 1937 og er for tiden på 521. plass på listen over jentenavn i Norge. Betydning: finsk-samisk:samisk Aila 'hellig' el av Ellen 'lys' eller av Eileen lat 'lillefugl' . Det er 137 personer i Norge som har dette navnet.

Tallene forteller hvor mange nyfødte barn per 10 000 som i det aktuelle året ble gitt dette navnet. Hvis totalt færre enn fire barn fikk navnet, vises det ikke på statistikken av personvernhensyn. Tallene er fra Statistisk Sentralbyrå 2012. "

Jeg er født i Sverige, og jordmora som hadde med min mor å gjøre het Eila, og jeg ble døpt etter henne. Jordmoren var en flott og snill dame.

søndag 25. januar 2015

På tur igjen

Nydelige  farger ute idag. Det er blitt mye lysere ute nå. Vi tok en annen vei idag,
der var det ikke gått så mye folk. Det var litt glatt på enkelte plasser så vi skulle nok hatt
piggskoene på, kanskje derfor det ikke hadde sågått så mange folk der. Men fint var det.


A

En murstein, en pynt eller et bilde? 
Jeg liker litt annerledes pynt.
Første bokstav i alfabete.
En god karakter.
Vokalen A.
Og både murstein, pynt og bilde.



lørdag 24. januar 2015

Blått igjen

Fint på tur. Kald  vind og blir nok snart snøvær. Nydelig blågrå farge ute.



torsdag 22. januar 2015

Lysestake

Endelig funnet den lille lysestaken jeg har letet etter lenge. Liten og søt er den. Og det verste er at jeg en gang hadde en lignende svart som er kastet :).

onsdag 21. januar 2015

Blått er rått

Blåe negler setter litt farge på tilværelsen. Har gått i mye mørke farger i vinter, guffen og hvit i ansiktet, så  hvorfor ikke litt farger  på neglene i alle fall. Jeg synes allerede vårfølelsen yrer i meg, mer skulle det ikke til. Ute er det kaldt og vinter enda en stund, så vår må vi vente på. Men litt farger gjør seg, bare synd jeg ikke klarer å holde neglene blåe og fine, de flasser av før jeg får snudd meg.


tirsdag 20. januar 2015

Klokka

Min yndlingsklokke  på veggen tikker og går.
Mens jeg ser på Tid for hjem.
Og lager et blogginnlegg.
Har hatt en travel dag og ettermiddag idag.
Føttene høyt nå og så forfære at klokka alt er halv ni.
Det er jo ikke  lenge før sengetid.
Så ta det nå med ro klokken min.




Tøfler

Tøfler er tingen idag. Kaldt som det er ute idag. Fikk to par tøfler i julegave,
så jeg er gått  skodd, bare se her.



mandag 19. januar 2015

Så søte

Er de ikke søte?

Var og letet på boden her en dag og kom over en liten pose opp i en annen pose med et gammelt kamera i. Kjente spenningen som når man åpner julegaver. Der lå det bitte små  figurer, som tilhørte en settekasse  jeg hadde en gang  for lenge siden. Settekassen er kastet, og disse små var gjemt og glemt sammen med andre lignende figurer. Jeg hadde nok ikke klart kaste dem og de dukket  opp igjen.



Settekasser var kasser/hyller med mange små rom til å ha små figurer slik  som disse i. Det ble stilt opp mange figurer i disse rommene i kassen. Figurene kunne kjøpes i mange varianter over alt i butikker.

Settekassen kommer nok tilbake og blir moderne igjen en dag.

søndag 18. januar 2015

Venter på sola


Sola er tilbake her. Den var nok der i uka alt,  men da var jeg på jobb og kunne ikke se den. Så spor  av  sola tidlig på morgenen. Og jeg ventet litt før den igjen var her. 
Velkommen sol!


lørdag 17. januar 2015

Melkepakker

Endelig blir det skrukorker på helmelkekartongene her i byen. Meieriet i byen har kjøpt nytt utsyr for dette. Vi bruker helmelk, og jeg er en kløne å åpne disse, får dem ikke åpnet uten at pakken er rasert/slåst med. Alle her hjemme vet når jeg har åpnet melkekartongen, de ser det. Men hvorfor har vi lenge hatt skrukork på skumma- og lettmelk og ikke på helmelka?

Fruktskåla

Hm jeg tror mannen er glad jeg har brukt fruktskåla til å ha lys-lenka i, da slipper jern trådene å lage merker i frukten. Han liker den ikke :). Lys-lenka er iallefall i bevegelse her i huset, hvor den ender vet jeg ikke, kanskje i fruktskåla, kanskje ikke.




fredag 16. januar 2015

Dame-/syklubb

I går kveld var vi samlet igjen, vi damene i klubben vår. Vi er seks venninner som møtes gjevnt hos hverandre til mat og mye prat og fliring. Vi er en flott gjeng og har det koselig sammen. 

Vi var fem venninner for ca. 18-19 år siden som startet dette. Noen få endringer av medlemmer har det vært, og fire av oss har vært med hele tiden.  Og nå er vi seks. Vi er venninner alle sammen. Og dette er en fin måte å holde kontakten på. Og jeg tror nok at de fleste strekker seg bra for å møtes når vi har klubb, også litt lang kjørevei.

Vi har dratt på handleturer, og var nok flinkere å dra på handlerturer da vi startet opp, og ikke hadde unger og menn hjemme. Håndarbeid har det vært lite av, det kan vi ikke skryte på oss. Vi har hatt sammenkomster med  familene våre, aktivitetsdag ute osv.  Løst verdensproblemer og andre problemer. Fortalt hemligheter har det også blitt. Vi har prøvd ut ulike matretter, og lært nye oppskrifter, osv. osv.

Det har nok vært dager vi har tenkt å avslutte hele greia, men jeg er glad vi ikke har gitt opp.

I går kveld var vi samlet igjen, mye i hverdagen før jul gjorde at det var hele 2 måneder siden vi møttes sist. Vi møtes hver 3. eller 4. uke. Det var virkelig flott å møtes i går.  Jeg tror vi alle hadde savnet hverandre for det var så koselig i går.

En flott ting for å holde kontakten. Venner er viktige!




onsdag 14. januar 2015

Ny reol

Etter kjøp av nytt spisebord, har jeg sett på nye reoler, men har gitt opp. Jeg finner ikke noen jeg liker som er hvitt. Hadde jeg funnet hvite som de to jeg har, hadde jeg kjøpt straks. Min søster hadde gode råd, det var bare å ta mere hvitt i skapene, og sånn ble det.


tirsdag 13. januar 2015

Småfuglene borte?

Hvor er småfuglene ute blitt av? De var på fuglebrettet hos oss til uka før jul. Og hadde så og si spist opp den første store solsikkefrøsekken og jeg hadde kjøpt ny. Uka før jul var det veldig kaldt ute og vips var de borte, og har ikke kommet igjen, hvor er de, hvorfor borte? De var borte hos naboene også som har hatt så mange fugler, det er bare noen få igjen der. På Fjelldal hos min mor var det fullt av fugler på fuglebrettet.

mandag 12. januar 2015

Endringer stua

Endelig funnet nye puter i stua,  min søster fant, kan vi vel si :). Og hylla over sofaen er kommet opp igjen, men nå hvit, min søster har vært  her også :). Gjevt å ha en søster som er flink i interiør.



søndag 11. januar 2015

Oppladning Tour de Ski

Jeg fikk med meg Tore idag på oppladning Tour de Ski.  I -11 grader og i nydelig vintervær ble det en flott gåtur.







Kunst i snøen

Hvit og svart kunst i naturen, og i fargene jeg liker.
Men denne tiden av året gjør at hvitt blir blått ute,  så da ble det blått og svart.


lørdag 10. januar 2015

Rundt Strana

Gikk tur på Fjelldal  rundt Strana med min bror og madammen.  Virkelig flott. Det kjentes i kinnene,  med litt kald vind.


På tur til Fjelldal

På tur til vakre  Fjelldal. Nydelige farger.