søndag 30. november 2014

1. søndag i advent

Nå tennes et lys idag, alene  må det stå.....



Lysene på garasjen er også sett opp og tent.



Og  vips ble lysestaken enklere pyntet , mere som jeg egentlig like.

Sola borte for i år, likevel nydelig

Tur til Gansåstoppen med naboene idag. Fin temperatur ute idag og litt frost på bakken. Vi så ikke sola men kun de nydelige farger sola lager. En aldeles flott tur.

Kjærlighetsvise i mørketid

Her er i nord er det mørkeste tid på året nu, det er svart og mørkt på morgen og på tidlig ettermiddag. Det er derfor jeg ønsker snø. Men det har sin sjarm. Og kom på den flotte sangen til Trygve Hoff

- ”Kjærlighetsvise I Mørketid

" Vi går langs brøytekaint'n og ser lysan nerri verre',
Det mørkne fort i dag, men vi e vant te ailt det derre.
Så går vi der og veit at her e plassen korr vi bor,
Men hainna di ligg varmt i mi, så treng vi ikkje ord

Vi to ska gå i motvind imot nattsvart mørketi
Men æ ekje redd førr mørke når du hoille handa mi.

Førr alle oss som bor her e det nåkka som e vektig
At det vi driv og kjempe førr som vanlig folk e rektig.
At vi kan bygg og være trygg om mørkemaktan rår,
Førrdi vi slåss og kjenne oss litt sterkar år førr år

Og vi to ska gå i motvind imot nattsvart mørketi
Men æ ekje redd førr mørke når du hoille handa mi.

Men lysan nerri verre blir et muntert broderi,
I ettermiddagsmørke som fortell at her bor vi.
Ei lokt så fresk av hav og fesk og nå' som ligne sang,
Fra kaian driv, jo, her e liv i kveill som mang en gang

Vi to ska gå i motvind imot nattsvart mørketi,
Men æ ekje redd førr mørke når du hoille handa mi.

Du stryke vekk en hårlokk som e ruska tell av vijn,
Da må æ snuse på dæ litt, du e jo kaill om kjin
No ska vi sku det kainn du tru - kom, ska æ varme hainda.
Du har jo mæ, og æ har dæ, då treng vi ikkje ainna

Og vi to ska gå i motvind imot nattsvart mørketi,
Men æ ekje redd førr mørke når du hoille handa mi.

lørdag 29. november 2014

Mere adventskos

Jeg er bare glad i advendstid, alt lys og dill gjør at den mørkeste tiden på året blir kos.

Adventskalenderen  er nå kommet i stua.  Her er det en niåring som glede seg. Og teller dager til den første desember. 


Her i fra byen i Gågata og juletreet i byen. Juletreet har en stjerne i toppen, men lyset gjør at den ikke vises. Jeg må dra en ettermiddag når det er blitt mørkt og ta bilde av alle de fine lysene i byene. Byen er fint julepynta. 


fredag 28. november 2014

Vinduene i kjøkkenet

Vinduet skulle ikke ha annet enn juletreet fremme, men det ble så tomt, julekulene måtte også opp. Idag er stjernene tent her, nå er det advent her.



torsdag 27. november 2014

Fortsetter med juleforberedelser

Her forsettes det med juleforberedelse. Koselig er det.Julestaken har jeg gjort en annen variant i år, kjøpte hvite kubbelyse. Tenkte at lysene ble å brenne lengre da. Blir nok å endre i flere dager, sånn er det bare.



Stjerna tente jeg bare for fotografens skyld. Den skal være slukket til lørdagen.

 


Og har også satt opp yndlingslysene mine i kjøkkenet, små juletre.

 

onsdag 26. november 2014

Tyvstartet på adventstid

Har idag hengt  opp stjerna i stua uten lys, begynt å ordne til  adventstid.  Koselig  tid vi nå går inn i.

tirsdag 25. november 2014

Hardfør plante

Stemorsblomster blomstrer enda 25.11. Det har vært mye mildvær,  men vi har hatt -6 i flere dager, og vi har hatt snø. Det er en hardfør plante.

Mye fint å se på veien

Sola  på denne tiden skaper  flotte  farger og kunstverk på himmelen.

søndag 23. november 2014

Fuglebrettet

Det er koselig å sitte å se på småfuglene i buska og på fuglebrettet. Det er bra mange av dem. Og utrolig hvor fuglene følger med/sjekker rundt seg før de tør å hente seg en matbit. Oftest er de på den andre siden av brettet, nærmest buska, det er nok fordi de er mere skjermet der. Den her ser ut som om den ser på meg når jeg tok bildet. Lurte sikkert på hva den dama holdt på med.

Idag var det en av kjøttmeisene som hoppet etter bakken, den fløy opp, men aldri særlig høyt opp. Jeg så den flere ganger . Kan være den er skadet eller rett og slett blitt gammel, jeg vet ikke, den lever nok ikke lenge når de ferdes etter bakken.




Julebordsgjengen

Her er vi tre gode venner. Bildet ble uklart, det var det beste. Takk  for en utrolig  artig kveld. 


lørdag 22. november 2014

Vennejulebord

Idag har vi julebord jeg og 2 venner, Mariann og Jon-Børre. Vi har vært venner siden vi var barn. Julebord har vi hatt i mange år, over 15 år. Vi møttes i noen år litt sjeldnere, Jon-Børre bodde da i Oslo. Jeg og Mariann fant ut at uansett skulle vi gå ut og spise, kose oss litt hvert år før jul. Jon-Børre ville også være med, og i mange år reiste han ens æren fra Oslo for å være med oss ut og spise. Vi begynte å kalle det julebord. To flotter venner, jeg er veldig glade i dem, og om vi møtes sjelden så er vi like gode venner når vi møtes. Vi har vært å bowlet, kjørt go-kart, vært på Kulturhuset osv før middag. Bare 3 stk, men julebordkomite har vi hatt. I år er det Jon-Børre som er i komiteen. Og glede meg til å treffe dem.

fredag 21. november 2014

Hvor er vinteren?

Idag er det svart og mørt ute og masse regn. Nå kjenner jeg at jeg vil ha det lysere ute, kom gjerne med litt snø. Og hvis jeg kan bestille vil jeg ha det sånn til jul.


Slik som dette hadde vi det i midten av mars i fjor. Nydelig men vel sent på året, i nord får vi vinteren i februar - mars (april). Kom med snøen til jul.

torsdag 20. november 2014

Fri idag

Jeg og min guttunge har fri idag. Og vi har sovet litt lenger, bare litt. Og har bestilt teskjorte og lue i fra Preben og Dennis butikken. Produktene er fra et kjent nett Tv program 9 åringene ser på. Og dette  har han ønsket lenge.

Har mange planer idag, innbefattet husarbeid. Noen av skapene  får også se kluten idag, bla dette. Og syntes det fortjente et bilde her på blogger,  jeg er veldig glad i dette skapet. Og pynten passer skapet.

onsdag 19. november 2014

Måneskinn idag

Måneskinn og 4 varmegrader i dag, vått ute og litt isete her og der. Men tror det blir en fin dag. I morgen har jeg fri dag sammen med guttungen. Skolen har fri i to dager. Håper på fint vær da også. Ha en fin dag.


tirsdag 18. november 2014

Prøvetenning

Har kjøpt stjerne til kontoret på jobben, og idag har jeg satt opp stjerna uten lys, har hatt prøvetenning. Har bra lyst til ha den tent ja, men må vente i noen uker til. Kollegaer i nabokontoret hadde gjort det samme og mere skulle ikke til før jeg ble påvirket.

mandag 17. november 2014

Julegenser

Har kjøpt meg julegenser.  Klarte ikke å la være. Den burde vært rød men i dag er nok jula mer hvit og grå. Jeg har alltid likt litt tull med klærne, og denne falt jeg for.

søndag 16. november 2014

Folkeparken

Jeg og ei venninne har vært på nydelig tur  i Folkeparken  idag. Snø på trærne og passe kaldt. 


Skjæra og jeg er ikke venner

Alle som mater småfugler har sikkert kjennskap til skjæra. Har et lite fuglehus som jeg mater småfulgene på, koselig med småfuglene der, og da skjæra. I begynnelsen var skjæra på bakken, og tok solsikkefrø som var falt ned. Nå prøver fulgen å ta mat i fra det lille huset. Her en dag hadde den klart å sette seg på kanten og spiste faktisk, jeg skjønner ikke hvordan den klarte å sitte der og spise, den er for stor og ikke beregnet for fuglehuset, men den gjorde det.

Jeg kakker i vinduet, den flyr bort, men den lærer fort, må åpne vinduet og rope, og nå er det kommet så langt at jeg må ut og rope og peive med armene. Nå vil sikkert noen si, skal ikke skjæra også få mat, men den skremmer bort småfulgene, og jeg hadde ikke tenkt å mate skjæra, men småfulgene. Sukk :)

fredag 14. november 2014

Julekuler

Måtte bare kjøpe to  julekuler. Glass, sølv og hvitt er jo bare  flott.  Den ene er enkel og den andre mere pynt på, de traff meg begge, mn det gjør vel alle julekuler. Og nå er det fristelser over alt  i butikkene, spørs om det ikke blir flere på meg.


torsdag 13. november 2014

Glassjulepynt

Dette er en hentet i fra gavemagasinet til Glassmagasinet.  Jeg liker glass og glassjulepynt , og se hvor fint i lag, en innbydende side.  Skal i neste uke med min søster på Glassmagasinet og glede meg allerede.

Men nå skal vi på Prøysenjubileumet i dag på skolen, så  glass ting og julepynt må vente. Muffinsene jeg har bakt for å ta med ser fristende ut.

onsdag 12. november 2014

Mitt neste spareprosjekt

Her er mitt neste spareprosjekt, Norwich vetrineskap, hvis det da ikke dukker opp noe annet jeg liker i stedet, før jeg er ferdigspart. Jeg skal bytte ut de to sorte vetrineskapene.


tirsdag 11. november 2014

Julekalender pakking

Er i full gang med å lage julekalender og kjøpte idag disse små,  hvite posene med nummerlapper for alle 24 dagene. Vips har jeg pakket inn alt. Lett og ble fint med de røde nummerlappene.

Ikke lett å finne pakker for gutter til 24 småe pakker. I fjor gikk jeg sammen min søster og  kjøpte gaver,  hun til sin datter og jeg til min gutt. Hun fant gaver  overalt, det var gaver i alle varianter til jenter. Jeg gikk tomhendt.

I år har vi vært på de utroligste  plasser for å finne kalendergaver, og ved pakkingen idag hadde jeg 25 pakker, altså  ferdig og en for mye.


mandag 10. november 2014

Tv - Farmen

Jeg ser på realityprogram som heter "Farmen" flere ganger i uka. Og så irritert jeg kan bli.

En blanding av ulike mennesker flytter inn på en gård  sammen, og må gjøre oppgaver sammen for  å klare oppdrag for å få penger til mat. Hver uke må en av deltakerne ut. Et artig konsept der TV har satt sammen ulike personer som er sammen hele tiden, en kamp for å være lengst inne.

Utrolig hvor ekkel og egoistisk folk kan bli. Selv om det et spill, skjønner jeg ikke at folk ikke tenker at de skal hjem og ut blant folk. Ja jeg kan la være  å se, men det er artig når man blir så engasjert.

søndag 9. november 2014

På tur i Tømmeråsen

Vi har vært på tur i Tømmeråsen med naboene idag, litt snø på bakken og litt regn i lufta. Vi fulgte en skogsvei som gikk helt til Kvæfjord, men stoppet når vi så Kvæfjordfjellene. Jeg har aldri gått i dette området før. Det var mye granskog, trær i alle fasonger og størrelser. En aldeles flott tur. Etter turen tok vi en matbit og varm drikke i hytta til naboene. De som var våte på beina fikk låne nye ullsokker. Det var så koselig, hytta var slik en hytte skal være. Takk for turen og at vi fikk lov å være med.

Håper at de to pappaene hadde en fin farsdag idag. Det ble kake og kaffe på pappaen i huset her før vi dro. Gratulere med farsdagen.


Forandring i blogg

Forandringer  fryder sies det. Ja nå var min blogg sitt utseende klar for forbedringer.  Iallfall var jeg klar for å forandre. Vi får se hvor fornøyd jeg ble av mine endringer, det kan enda bli forandringer underveis.

lørdag 8. november 2014

Maleri

Tenk å kjøre i et maleri  til Fjelldal. Sola er lavt og lager kunstverk på himmelen.

fredag 7. november 2014

Middagsgjester idag

I ettermiddag har vi hatt fullt kjøkken, vi har hatt middagsgjester. Vi ba 5 gutter på lasagne. Og det var bare koselig. Praten gikk livlig, vi pratet om det utroligste. De er blitt så store de her 9 åringene og gjeve. Og vi er heldige som får litt tid med dem.

Eldste karen har aldri vært den som dro venner hit. Kanskje det var fordi minsten var liten og han tok hensyn til dette. Ni åringen drar dem hit og det liker vi.

Nå er det helg, og idag er det Idol på Tv. Ha en fin helg.

torsdag 6. november 2014

Og på jobb

Og dette møtte meg når jeg kom på jobb idag. Jeg måtte bare stoppe og ta bilde.

Nydelig morgen ute

Se den flotte utsikten vi hadde idag morgen. Nydelige farger. Det er bare 1 grader ute, en tynt lag med snø. Nå er det ikke lenge før sola er borte.


onsdag 5. november 2014

Prøving

Vi har fått stolene og spisebordet i hus nå, men mens vi dro rundt og letet i butikkene måtte stolene prøves ut. Og se her jeg hadde perfekt størrelse for prøving av stolene. Det var ikke plass til min mann, så han måtte stole på meg :)

tirsdag 4. november 2014

Kjellermini-stua

Nå er mini kjellerstua ferdig. Den er i flittig bruk alt av 9 åringer. Det er flott fordi da har ungene ett sted de kan være og vi voksne får bedre tilgang til stua oppe. En vinn vinn situasjon for oss alle.

Vi fant en råbillig blå sofa under 3000 kr, da måtte vi bare slå til. Og vi hadde lille gardiner i fra før av, det ble mere farger enn jeg bruker men hvorfor ikke, har jo lite farger ellers i huset. Puter og gardiner blir nok likevel byttet til lysere farge, lys grå eller hvit.

Sofaen er kjempe god å sitte på, jeg synes selv det er koselig å være der nede. Vi voksne blir nok også bruke rommet.

Kunst i skyer

Jeg har flott utsikt fra kontorvinduet idag, se bare her.

mandag 3. november 2014

Jul i november

Ble fristet av pepperkaker, måtte bare kjøpe  en pepperkakeboks. De var utrolig gode. Dette er ikke eneste juleting som er kommet i butikkene, julemarsipanen,  julepynt, nisser  og julepapir er kommet i enkelte butikker. Det blir bare tidligere og tidligere, vi er bare i begynnelsen av november.
Men det er mørkeste tid på året nå så hvorfor ikke skape litt å glede oss til?
Flere kjøper julegaver tidligere enn desember så hvorfor ikke?
Noen elsker tiden før jul og ser ingen nytte med å ha julepynten fremme i januar.
Nei slutt å irritere seg om at butikkene tar frem juleting, kos deg heller i mørkeste tiden. Noen vil ha jula før og noen etter jul, sånn er det bare. Jeg liker selv jula før jul og lar de som vil ha jul ut i januar ha det sånn. Kos dere det er det viktigste.

søndag 2. november 2014

På tur

På tur i sørpe og glatta, men kjempe flott for det.

Forandring over sofaen

Var lei av hylla over sofaen i stua. Har byttet ut med denne lille søte lysestake. Jeg liker å ikke ha så mye på veggene, så dette ble passelig.

Hylla har jeg malt hvit og brukt som lite bord under Tven nede. Vi måtte jo likevel kjøpe noe der, så da byttet jeg heller om litt.