lørdag 31. mai 2014

Forandring i hagemøblene

Nå er plattene ferdig smurte, de ble litt mørke enda, men når de er ordetlig tørket blir de
nok bra.

Bordet nede på platten var ødelagt, og i natt kom jeg på hva jeg kunne prøve. Det ble pallebord.

Ser at den nederste pallen her er litt grønn, tror det er av gresset, men får heller bytte den hvis det ikke forsvinner. Jeg likte det.




Oppe på verandaen ble det nye lyseblåe stolputer idag. Lyseblått med grått passet godt til møblene på verandaen. Tore valgte dem ut, han ble så forfær at jeg også likte dem.


torsdag 29. mai 2014

En kjemper

Denne lille Skogfiol vokser opp av alle odds før gresset. En liten kjemper som klarer det ingen
tror. Et vakkert bilde.

Idag i Nord-Norge har det vært et flott vær. Gått i skjorts på tur samt sitte å sole seg på verandaen
har bare vært deilig. Spilt badminton med 9 åringen, så engasjert var vi begge. La oss få mange
slike dager.

tirsdag 27. mai 2014

Fluesnappere i kassen

Tore bygde meg fuglekasse for 2 år siden, med lite hull til inngang, ønsket var å få fluesnapper til kassen. Fluesnapper er mindre enn andre småfugler. Og i år er det full aktivitet i den. En fluesnapperfamilie har flyttet inn, og ungene må ha blitt klekt ut av eggene i disse dager, fordi mor og far-fluesnapper farer ut og inn av kassen i ett mens de roper til ungene sine. Den ene sitter ofte øverst i treet og synger høyt, fluesnapperen er høyere i målet enn andre fugler. Og det virker som om de liker å sitte øverst i treet og synge/rope.

Det har tidligere være en fluesnapperfamile i nærheten, så jeg har fulgt med dem siden vi flyttet hit, og nå er det to.


mandag 26. mai 2014

Lyslenke

Fikk lyslenke i bursdagsgave, og likte det kjempe godt. Har aldri tidligere tenkt å kjøpe det, vet ikke hvorfor. Og synes det ble koselig og tøft her i vinduet i gangen, artig med noe nytt.


Ny uke

Ny arbeidsuke igjen. Og fri på torsdag, Kr. Himmelfartsdag. Deilig med litt fri. Og i neste uke er juni måned, sommermåned. Det var bare 3 grader i morres, ikke så varmt, men heldigvis sol.  Vi nordlendinger sier alltid: Det må være kald mai for å få varm sommer. Ja, ja optimister er vi.

Idag er det fotballkamp med 9 åringen, det blir dunjakke og ulllongs igjen. Sist det var kamp var jeg kledd for dårlig.  Prøver uten lue, men den blir med.

Det blomstrer nu uansett, de blomster som tåler det kaldere, som denne.

søndag 25. mai 2014

God morgen en tidlig søndag

God morgen med denne flotte blomst i fra hagen min. Denne blomstrer tidlig. Det er idag sol og overskya med vel mye vind, og 9 grader kl 0900.

Jeg og minsten i huset e oppe tidlig som vanlig. Jeg kose meg oppe tidlig på morgen. 

lørdag 24. mai 2014

En god lørdag

Idag har vi vært å kjøpt brun olje til å smøre plattene med. Og endelig begynt å smøre plattene, ja de ble virkelig bra, det trengtes. Vi har mye igjen enda, men er begynt, det er det viktigste.

Vi har også rukket å gå tur i Medila området. Æ bare elsker å være på tur i skog og mark, og i fjellet. Og det er bra for kropp og sjel også. Vi har flott natur her i nord, med hav, fjell og elver. Og har man bare øynene åpne og følger med, ja så finner vi litt av hvert:



En forra der røttene vokser like mye oppe på bakken.



En hjertestein nedgravd.



Kunst eller et gammel tak?



Gamle murer etter gamle sommerfjøser e.l. De holder seg godt.



fredag 23. mai 2014

Freddag igjen

Der var det fredag igjen.

Bilen min er endelig EU-godkjent. Det var mye att og frem for å få ordna alt, det ble mer og mer å ordne. Bilen har fått nye bulka også, flott at bilmekanikere også er vanlige mennesker som kan rygge på noe, med min bil. Neste EU-kontroll tas på NAF.

Minsten har vært i bursdag, æ og Tore  har dermed gjort unna litt ærend, så vi slipper å gjøre det på lørdagen. Æ har kjøpt ny koffert. Min gamle koffert var av den gamle kofferttypen, stor og flat.
Nu kan ferien bare begynne.

Vi sitter og ser på finalen til Norske talenter. Koselig å se TV-program sammen med 9 åringen vår. Æ blir så imponert av unge  Angelina på 8 år, med den stemmen. Æ må stemme på ho. Det er flere flinke med i år.

Lakrisbåter er innkjøpt, æ prøve å ikke spise opp alt på en gang. Samt må forklare minsten at æ spis lørdagsgotteriet på fredag, og han på lørdag. Ps, det er bare fordi æ ikke klare å vente.

Ha en fortsatt fin fredag og helg.

torsdag 22. mai 2014

Vårblomster

Det grønnes i hagen og noen blomster som er tidlig i anmarsj er begynt å blomstre.
Maria-nøkkelblom er den gule, den rosa vet æ ikke. Ja nu glede æ mæ så til styre i hagen, se det blomstre å gro i hagen. Det bare er en fin tid.

onsdag 21. mai 2014

Tromsø 20. og 21.5.14

Jeg er i Tromsø med mine arbeidskollegaer på det nye hotellet Clarion hotel the edge. Et nytt  hotell sentralt, hotellrom uten tepper og med god seng og flere hodeputer, og det like jeg. Stilt og rolig har det også vært i natt.

Koselig å treffe kollegaer, vi er spredt over hele Nord-Norge, og kommuniserer til vanlig pr. telefon med kamera. Fint møte første dagen. I går kveld møttes vi og tok en øl på Skarven før vi spiste biff på Biffhuset. Biffen var bare perfekt.

Jeg får som vanlig ikke sove når jeg er bortreist og har vært innom facebook og på bloggen min i natt. Og gir nå opp å få sove. Man skal ikke sove bort sumarnatta.

Tror vi får litt sol idag, overskya med gløtt av blå himmel ser æ her i fra hotellrommet kl 05.

Fikk en tur på Nerstranda senter i går ettermiddag,  ny bukse og jumper kjøpt. Og bygave hjem. Disse sko fant jeg til gutten min, har har ønsket sæ blå sko lenge? Håpe han blir fornøyd.

lørdag 17. mai 2014

17. mai

Ja der er 17. mai feiringen over for denne gangen. En flott dag selv om det har regnet og blåst litt. Vi har gått i tog og vært på kafe og kosa oss. Og nu var det godt å få av seg bunaden og ikke minst bunadskoene.



torsdag 15. mai 2014

Småfugler

På morgenen er det stilt og rolig ute, og ofte litt av hvert på og under fuglebrettet. I morres var det 3 dompapper her på plenen, fikk bare fotografert en. Den brune her, Bjørkefink har jeg aldri sett før.

Det er koselig å stå å se ut på småfuglene.



onsdag 14. mai 2014

Strikkingen min

Genseren min begynne å ta form. Dessverre plages æ med en arm, så det går sent, men bedre sent enn aldri :)

mandag 12. mai 2014

Fotballkamp idag

Idag har æ vært på fotballkamp med 9 åringen, første seriekamp i år. Artig å se hvor entusiastisk ungene spiller sammen på kamp. Og koselig for oss foreldre å stå sammen å heie på ungene samt  småprate sammen. Idag var det veldig kaldt, det hjalp ikke med ullundertøy og flisjakke under vindjakke, nei dunjakken må frem igjen. Blir å stå noen mandager på kamp framover, og det er best å være godt kledd. 

Min bedre halvdel jobbet hjemme som snekker mens vi var på kamp. Vi skifter noen bord på garasjen. 

Æ husker mine fotballår som barn, har fine minner fra den tid, spesielt det gode vennskap vi spillere fikk sammen. Det var nok det som gjorde at æ holdt på i mange år. Vi får se om min gutt blir å fortsette mange år, tror ikke helt det, det er så mange aktiviteter han kan velge mellom. I min barndom hadde vi ikke så mange valg, og mange av mine venner spilte fotball da. Æ ser også at min 9 åring også setter pris på fotballen pga vennene.

Uansett ha en fin fotballsesong unger og foreldre.

søndag 11. mai 2014

Søndagsarbeid

Idag har jeg og Tore vært flittige selv om det er søndag. Vi har begynt vårens vedlikehold og malearbeid på hus og garasje. Det er ikke meningen å jobbe på en søndag, men ofte er det slik at søndagen har vi tid til å sette i gang med større prosjekter, som tar litt tid. Og vi har jobbet stilt og rolig sånn at vi ikke forstyrrer andre som vil ha det stilt og rolig en søndag :)



lørdag 10. mai 2014

På tur med mamma

Vært på Fjelldal idag. Her æ og ho mamma på en liten gåtur i skogen. Det er lite grønt enda, og heldigvis mye av snyen er borte. I denne skogen har æ vært mye som lita.


torsdag 8. mai 2014

Sviskerkompott

Når vi var unga hadde vi ofte dessert søndag etter middag, det var is, sviskerkompott, gele, fruktcoctail osv. Vi har sånn sjelden hos oss idag, kanskje vi har mere søtt tilgjengelig nå, og tenke dermed på å ikke spise så mye desserter. Uansett i går hadde æ dameklubb her, og serverte sviskerkompott med krem til dessert , det var kjempe godt og lenge siden sist, og skjønne godt at æ var glad i det som unge.

tirsdag 6. mai 2014

Kom mai, du skjønne, milde

"Kom mai, du skjønne, milde,
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn.
Hvor ville jeg dog gjerne
at jeg igjen deg så!
akk, kjære mai, hvor gjerne
gadd jeg i marken gå!"


Æ har alltid likt mai måned. Det er som fredagskvelden som er den beste dagen for vi har to dager fri å se frem til. Når vi er kommet til mai måned, så nærmere vi oss sommeren. Det blir grønt ute. Har ikke lyst til å gå å legge oss på kvelden, for det er lyst hele døgnet. Og det blir varmere ute, og snyen forsvinner. Ja la oss kose oss med denne før-sommer-tiden.

mandag 5. mai 2014

Det e vår!

Klippet minsten og kjøpt nye sko til han idag. Samme sko som Shim bruker, og en e fornøyd.

søndag 4. mai 2014

Isbading

Igår har æ badet i sjøen, det småsnyet her. Ble utfordret på facebook, en farsott som går på facebook. Tok på mæ ullundertøy, og det var ikke så kaldt da. Det som var verst var å gå på de ugjevne steinene. Og æ fikk med mæ mann min også :)

Blogg app

Fant en app for å legge ut meldinger direkte på bloggen min i fra mobilen. Må bare teste ut. Håper meldingen legger sæ på bloggen med dato.