fredag 28. juli 2017

Tjelddundbrua i tåke

Tjeldsundbrua i tåke, vakkert ikke sant?. Tåka har vært kjedelig de to siste dagene, godt vær i nord, men tåka var der, vi så ikke sola. Idag fikk vi godt vær, tåka lå seg over havet, og jeg var så heldig å få tatt dette bildet.


Noen av mine bed

Nå blomstrer to av peonene i hagen, den lyserosa er den fineste. I år har begge plantene mange knopper. Den tredje er ny for to år siden, neste år tenker jeg den også får blomster. Disse to har plassen rundt platten nede, samme med mange flere blomster/hagebusker, slik som klatrerose Polstjernen. Den er også startet så smått med sine hvite småe roser. Har fått rosebue nå nylig for klatrerosen, og trenger samme rosetre på den andre siden, men må flytte noen blomster som alt er der, det må nesten bli til neste vår.

Ved trappa er det et bed overfor og et nedenfor (2. bilde), der holder Akeleier på å overta trappa helt, den ene må nok flyttes til neste år. De gule lave hagebuskene Genist tinctotia er også begynt å blomstre (bed nedenfor trapp).
Det er også et bed borte ved steingjærdet, der er det mange blomster som er avblomstret, men venter på 2 rosetrær som er i gang med knopper.


Bedene rundt garasjen har store og fine planter, der blomstrer en av rodendroen mye forsinket. Har to til rodentro, en lyse rosa og en rød, de er begge ferdigblomstret. Skyggesildra har fått seg en stor tue midt i bedet. Og spiraene ved veggen har virkelig vokst i bredde og i lengde, der har jeg måtte flyttet andre blomster, som ble gjemt under spiraene.


mandag 24. juli 2017

På tur til Svolvær i nydelig sommervær

I nydelig sommervær dro vi til vakre Svolvær i vakre Lofoten, vi hadde med min mor. Varmt og delvis overskyet, deilig vær. Det var masse biler som skulle samme vei, vi kjørte stort sett i kø. Det er mange som vil til Lofoten, det skjønne jeg godt. Nydelige fjell, speilblank på sjø og vann, ord klarer ikke å forklare hvor vakkert det var.  Jeg skulle så gjerne hatt tid til å ta bilder, tid til å ta masse bilder, det ble kun tatt noen bilder på havna i Svolvær og byens kirke. En fin dag hadde vi.


søndag 16. juli 2017

Setermjelt

Setermjelt fant jeg på tur til Hinnstein. Måtte i facebookgruppa "Ville blomster i Troms", der er det alltid noen som vet navnene qpå blomstene.


Lyslykter kjøpt hos Hjerterdame

Brukte årets bursdagsgavepenger til å kjøpe disse to glasslyslykter på Hjerterdame. Må bare få mindre lys på den minste lyslykta. Har vel egentlig ikke vært fornøyd med det jeg har hatt tidligere på spisebordet, og det er jeg nå.


lørdag 15. juli 2017

Linnea

Har aldri sett denne blomsten, småe klokker rosa og hvite. Måtte spørre på Facebook gruppa "Ville blomster i Troms" hva den het - Linnea var navnet. Linnea heyer den, søt og liten er den.

tirsdag 11. juli 2017

Bilder fra nye blomstrer som blomstrer

Fortsettelse av blomster fra hagen hjemme, bilder av nye blomstrer som blomstrer i år: Løytnantshjerter, Weigelia florida hagebusk, Phlox subulata, Akeleie, Lupiner, Arenaria montana, Lupiner og Syrin.


søndag 9. juli 2017

Blåuran

Ti på topp tur 2017 til Blåuran i går sammen med naboene. Ti på topp sitt hefte sier vi er 320 meter over havet og turen er ca. 6 km lang, en lett tur mener jeg. Gikk i fra Sørvik skole. Posten lå rett nedenfor Sørvikfjellet.

Grytøyfjellene helt til høyre i bildet. Vannet midt i bildet må vel være Melvikvannet. 

Utsikt til Kilbotn

Naturens rosebue.


onsdag 5. juli 2017

Anna Rogde

Harstad sin stolthet, den gamle seilskuta Anna Rogde. En gammel båt i fra 1868. Jeg så plutselig at den var malt lyseblå, er visstnok opprinnelig farge, den har skiftet farge i fra hvit, jeg likte den best som hvit. Jeg har hatt den ære å vært med den også. I sommer står den parkert ved Kulturhuskaia, perfekt plass, ikke gjemt. Flott seilbåt ikke sant?


søndag 2. juli 2017

Kvitlyng

Kvitlyng er det mye av i skogen nå, iallefall i områder med myr og torv. 

Flekkmarihand Orkide

Fant denne vakre orkide, Flekkmarihand, som er på tur til å blomstre. Vakker blir den. Vanlig å finne i Nord-Norge.

Fjellsmelle

Fjellsmelle vokser i tørre områder blant annet i hele Nord-Norge, Svalbard og Island så jeg på Wikipeda. Vakker blomst, lav og vokser samlet som ei tue. Jeg fant den på fjellet og fikk hjelp til å vite hvilken blomst det var på Facebook gruppa "Ville blomster i Troms". 


lørdag 1. juli 2017

Hestbakkheia

Hestbakkheia ble besøkt idag på Ti på topp tur 2017. En liten fjelltopp på Aunfjellet. Kort tur, men turen ble lengre fordi det gikk en alternativ vei ned, det var merket to veier til toppen, flott merket av Ti på topp.

Gikk opp i fra parkeringsplass øverst og til venstre på veien over til Aunfjellet, fulgte stien opp på fjellet og gikk til venstre oppe på fjellet, et stykke forbi Keipvatnet, Ti på topp heftet sier turen er 4 km tur/retur og 460 meter over havet.

Vi ser bort til fjellet Elgen, til høyre. Ikke så fin utsikt som fra Keipen, men artig med noe nytt.

Bildet nedenfor viser at vi så ned til Kasfjord.




Midnattsoltur til Aunfjellet

Var med første gang på midnattsoltur for Ti på topp til fjellet Keipen, denne hang arrangert av Harstad Tidende. Nydelig sol når vi dro, men møtte tåka på tur opp, den kom og gikk. Fant ikke Ti på topp boksen, det var synd, akkurat da møtte vi tåka igjen. En flott tur med over 200 personer. Gitarspill og sang med Magnus Wærness, spesielt og stå på fjellet med masse folk og musikk. Kaldt ble det, men  vil gjøre det igjen, får ta med mere klær neste gang.