søndag 29. mai 2016

Knust egg

En stakkars fuglefamilie har mistet et egg. Er det skjæra eller kråke som har vært på ferde? Egget lå i hagen hos oss i dag.

lørdag 28. mai 2016

18 grader tidlig idag

Tenk å våkne til 18 grader og sol idag, i slutten av mai. Har vært ute hele dagen. Holdt på i hagen og det ble også en gåtur i  flotte Gangsås. Der var en turistbåt i byen og vi møtte mange turister som også var på tur i området.

Ville blomster

Det er begynt å blomstre i skogen, se bare her.

torsdag 26. mai 2016

Hotensia

Hotensiaen har begynt å blomstre, ser ut som blåe blomster, ser fine ut. Den store blomsten har vært ute og inne, varmere idag - så nå ute, kanskje for hele sommeren.
 

tirsdag 24. mai 2016

Krydderplanter

Krydderplanter på plass ute på verandaen. Tør jeg ha dem ute enda? Vi får se hvor kaldt der blir. Min mann elsker krydder og det påvirkes selvsagt over på meg. Hans kjøttkaker er blitt bedre enn mine, enda jeg har lært han å lage kjøttkaker, og det er for at han krydrer dem mye mere enn mine. Jeg lagde her en dag kjøttkaker slik som jeg alltid har laget dem, og det manglet smak det kjente jeg virkelig.
 

søndag 22. mai 2016

Hvitveisen er blitt lilla

Hvitveisen er blitt lilla. Fin likevel, ikke sant?

Løvetannfjerning

Løvetanna er for fullt begynt å blomstre. Jeg har sittet i hagen med et løvetannfjerner verktøy og tatt opp rot for rot. Kjempe mange er tatt opp i hagen. Spent å se om det har noen virkning. Har også gjødslet plenen. Kanskje en plen uten løvetann? Tror ikke det, men er lov å prøve og håpe. Her et prakteksemplar av arten.

søndag 15. mai 2016

Utvidede blomsterbed

Jeg har den siste tiden utvidet et  blomsterbed slik at det gikk helt til platten som ble bygget i fjor.  Det tar litt tid før det blomstrer for fullt her. Jeg har flyttet litt om på blomster, og kjøpt en rhondendo og noen småe blomster.



Fluesnapperparet er kommet

Idag har jeg sett fluesnapperne igjen, paret er kommet tilbake, og i fuglekassen igjen. Jeg satt ute og luket og ordnet bed, da jeg hørte den ene ropte/spilte høyt, jeg satte meg rett og slett ned i gresset og bare satt og så på den. Det var hanfuglen som fløy att og frem rundt kassen, jeg regner med at hunfuglen lå i kassen på reiret. Helt utrolig for et mål de små fluesnapperne har. Jeg har gått og ventet på dem, at de skulle komme tilbake til oss i nord igjen. Når de er kommet, så hører jeg dem. Hjertlig velkommen tilbake fluesnapperne.

Søndags morgen

Har vært ute en tur på morgen, der blåste ikke ute, det kjentes varmere ute. Kanksje det kan bli en varmere dag idag, bare litt, sånn at jeg kan jobbe i hagen uten å fryse.
Var ute og tok noen bilder av blomster som er begynt å blomstre, og hvite var de alle.

Min bror og frue har fått seg kattunge, og den var så nydelig. Fikk møte den i går, og så søt, måtte i dag ringe dem for å høre hvordan det hadde gått første natta. Stakkars liten borte fra kattamor, det hadde heligvis gått så bra.

Ha en fin pinse. Her med hvite Campanula Takion, Phlox subulata og siste bilde Arabis alpina.


lørdag 14. mai 2016

Bursdagskort

Se det flotte korter jeg fikk fra en kollega og venn. Hun skrapper, jeg tror det er sånn det skrives.  Noen er bare så flinke og fantasirike, lage et spesielt kort som det bare er et av, utrolig fint var det. Takk Heidi.

fredag 6. mai 2016

Marianøkleblom

Det blåste så at jeg måtte holde blomsten i ro for å kunne ta bilde, marianøkleblom, vårblomst. Den vokser overalt. På bilde er den søt, ikke så søt i hagen, den blir nesten som løvetanna, overalt.

Idag åpnet XXL i Harstad, "yes" sier jeg. Og jeg fikk vært å handlet der. Nye joggesko og fritidsbukse til meg og fotballsko til minsten. Nydelig blå farge på fotballskoene. En flott butikk. Flott å få XXL til Harstad.

Har kjøpt olje med brunfarge til plattene idag, skulle kjøpt den i forrige uke, da det var finvær, melder bare regn videre, så går nok litt tid før vi går smurt de nye plattene som ble bygget i fjor.

Har også vært både på Hageland og Plantasjen, jeg er klar for planting og blomster ute. Må minne meg selv at vi bare er i begynnelsen av mai. Vi hadde fint vær forrige helg, men melder kaldere nå. Melder fint sør i landet, og VG og nyhetene kjører store oppslag om godværet der sør. Husker ikke at det var så mye styr når vi i nord hadde godvær. Det er jo bare været, hvorfor så mye styr??

søndag 1. mai 2016

Vårblomster

Vårblomster blomstrer for fullt, krokus og hvitveis.

1. mai

1. mai idag, og som dere ser så begynner det å blomstre hos oss:

- Påskelinjene har overlevd mange minus og snø, og blomster for fullt.
- Verandaen har fått snittblomster i en vase.
- I minidrivhuset er det dukket opp krydderplanter.
- Og hagebuskene i hagen begynner å få blader.

Det er vår! Du flotte tid. Og det er varmt ute, russevarmen kom til oss før helga. Nyt dagen i dag.