onsdag 6. januar 2016

Værdagbok 2016

Vi fikk værdagbok for 2016 i julegave i år. Synes det var litt artig, og har begynt ivrig, spørs om det forsette like bra. Her kan man notere ned om det har vært overskyet, regn, hvor kalt det har vært, om det har snøet osv, for hver dag. tillegg kan man skrive inn hvem som har bursdag, eller andre ting du f.eks. må huske. Det er også mye info i boka, slik som:

De forskjellige dagene slik som St. Hallvars dag. Det er også merket av hva som er helligdager, hvilken spesiell dag (St. Hallvars dag, farsdag), kongelige som har bursdag, hva som er første sommerdag osv.  Første sommerdagen er 14.4., her i nord stemmer ikke dette helt, for da kan vi enda ha godt med vinter, men dette menes vel mere generelt. Første vinterdag er igjen 14.10.

Du kan også se måling vindstyrke, både i vindstyrke i knop og i m/s. Sterk kuling der er vindstyrke i m/s 17,2 - 20,7. Stiv kuling rører trærne seg. Svak vind rører bladene på trærne seg.

Det er ganskje trygt å spise snø sier det også her, det stemmer ikke at vi kan få mark i magen, det vi ble lært når vi var små, og som jeg lærer videre. Neida, det er bare en myte, man bør nok unngå den gule og veldig møkkete snøen.

Snøfall sent på våren kalles reinkalvrie, fordi nødte reinkalvene skal herdes. Det er ofte snøfall i denne tiden i nord, egentlig veldig rart at det som oftes slår til.

Idag har jeg lagt inn at det er kaldt ute, -15, fint vær, og kald vind.

Boka er laget av Tommas Lygrell og Mnica Ekholdt Lygrell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar