lørdag 30. januar 2016

Ny dører er og vinduer

Nye dører og nye vinduer, vips snekkere ferdig. Godt arbeid av snekkerfirma Eidissen bygg, nøye og dyktige snekkere. God service hos forretning Neumann bygg. Kan virkelig anbefale begge firma. Dere skjønner jeg er fornøyd. Jeg er ferdig med opprydding, juhu. Her vår nye ytterdør. Jeg maler like godt yttergangen.

torsdag 21. januar 2016

Spotter på plass

Stuevinduene begynner å bli ferdig, og lysspotter montert på i de store vinduene. Jeg er så fornøyd.
 

tirsdag 19. januar 2016

Vindu skiftes

Vindu skiftes for fullt her. Rot må man regne med, så det blir deilig når alt er ferdig. Og kaldt, kanskje ikke beste tidspunkt å skifte vinduene når det er så kaldt som vi har hatt det nå,  men vi håper og tror det blir varmere inne med nye vindu. Litt etterarbeid blir det, litt maling og lignende, det regnet vi også med. Bra blir det, det ser vi der det er ferdig.

søndag 17. januar 2016

torsdag 14. januar 2016

Sola tilbake i nord

Sola er kommet tilbake, jeg så den i dag, kun en kort stund og kun en liten bit. Den var fremme i går også hørte jeg.


mandag 11. januar 2016

søndag 10. januar 2016

Tur på Åsegarden

På tur på Åsegarden idag, skikkelig kaldt var det. Håret mitt som stakk ut av lua ble helt hvitt, samme med øyevippene. Rimfrost og hvitt i hvitt over alt. Bare vakkert.

Gardinene tatt bort

Gardiner tatt bort i stua, vinduene skal skiftes. Lyst og deilig. Vil ikke ha dem opp igjen. Problemet er borte med spisebordet, mannen min ikke det der uten gardiner, må jo høre på han også.  Kanskje lameller kan være løsningen? 

lørdag 9. januar 2016

torsdag 7. januar 2016

Min nye stol

Idag kom min nye stol, kjøpt på Lykke & Lukas i Harstad, stol fra Normann Copenhagen. Og jeg er så fornøyd. Endelig har vi en lett, liten stol å bruke på andre siden av sofaene. En søt gyngestol.

onsdag 6. januar 2016

Værdagbok 2016

Vi fikk værdagbok for 2016 i julegave i år. Synes det var litt artig, og har begynt ivrig, spørs om det forsette like bra. Her kan man notere ned om det har vært overskyet, regn, hvor kalt det har vært, om det har snøet osv, for hver dag. tillegg kan man skrive inn hvem som har bursdag, eller andre ting du f.eks. må huske. Det er også mye info i boka, slik som:

De forskjellige dagene slik som St. Hallvars dag. Det er også merket av hva som er helligdager, hvilken spesiell dag (St. Hallvars dag, farsdag), kongelige som har bursdag, hva som er første sommerdag osv.  Første sommerdagen er 14.4., her i nord stemmer ikke dette helt, for da kan vi enda ha godt med vinter, men dette menes vel mere generelt. Første vinterdag er igjen 14.10.

Du kan også se måling vindstyrke, både i vindstyrke i knop og i m/s. Sterk kuling der er vindstyrke i m/s 17,2 - 20,7. Stiv kuling rører trærne seg. Svak vind rører bladene på trærne seg.

Det er ganskje trygt å spise snø sier det også her, det stemmer ikke at vi kan få mark i magen, det vi ble lært når vi var små, og som jeg lærer videre. Neida, det er bare en myte, man bør nok unngå den gule og veldig møkkete snøen.

Snøfall sent på våren kalles reinkalvrie, fordi nødte reinkalvene skal herdes. Det er ofte snøfall i denne tiden i nord, egentlig veldig rart at det som oftes slår til.

Idag har jeg lagt inn at det er kaldt ute, -15, fint vær, og kald vind.

Boka er laget av Tommas Lygrell og Mnica Ekholdt Lygrell.

lørdag 2. januar 2016

Aunfjellet på skaren

Vi dro på Aunefjellet og gikk på skaren mens guttungen dro i bursdag. Og for en flott tur. De nydelige farger og natur, vakre nord. Håpte vi skulle få se sola, men vi fikk jo se lyset fra den, så jeg klager ikke. Se mine bilder av den flotte turen.
 

fredag 1. januar 2016

Julepynten vekk

Også i år ble julepynten fjernet første dagen i det nye året. Var lenge i  tvil om vi skulle fjerne den, da vi skulle ha huset fullt på familiemiddag idag, men når langbordet var dekket i  stua var det naturlig at juletreet og resten av jula ble fjernet, da det ble rett og slett for fullt i stua. Noe må man skylde på :). Kan bare si,  det ble så deilig lyst igjen i kjøkkenvinduer og stua. Koselig før jul med pynt, men ikke etter.