søndag 31. mai 2015

Skogstorkenebb

Skogstorkenebb tidlig i år i nord.

Stien langs sjøen igjen

Jeg og Tore tok oss en tur til Stien langs sjøen igjen. Veldig flott vei som er laget og så mye flott å ta bilde av, et flott område, bare se her. Stien er blitt et populært turområde.









Fluesnapper

Nå rakk jeg akkurat å ta bilde av en av fluesnapperne i fuglekassen vår. Flotte småe fugler er det, med høy lyd.

I går var det ei katte som plutselig stod oppe på fuglekassen og så inn i kassen, jeg skynte meg bort til kassen for å jage den bort.




Stilt var det ute nå - tidlig på morgenen, kun jeg og fuglene. En skjære hadde lurt seg ut i hagen vår, men den fikk fart, 6-8 troster kom fort og gikk i angrep, skjæra måtte bare luske seg unna.

Ser ut som om det blir en vakker dag i dag, det hadde vært deilig med sol og bare litt varmere enn det har vært i mai.

lørdag 30. mai 2015

Skogen blomstrer

Se hvor det blomstrer i skogen idag. Jeg fikk lokket med mannen min og tur ble det i skogen, og jeg fikk tatt litt bilder.  Se hvor flott det var i skogen.

Har jeg overtaket?

Har vært på Felleskjøpet og kjøpt litt utstyr nå, en spray for å ta knekken på løvetann og et redskap for å ta opp  løvetann. Har sprayet løvetanna her på grusen, så får vi se om det virker. Hvis ikke får jeg bruke redskapet. 


fredag 29. mai 2015

Regnbue

Skulle gå og legge meg da jeg så denne flotte regnbuen, fikk ikke tatt bilde av hele den, for den var stor.


Det blomstrer

Se det blomstrer så flott i hagen. Rodendroen har begynt så smått den også. Jeg ser det spirer og gror for fullt i hagen nå, en deilig tid for ei som liker å være ute i hagen.

Håper på litt varmere vær. Var i går på fotballkamp med guttungen, og det regnet og regnet, og var skikkelig kaldt. Jeg hadde ullundertøy på, under ytterklærne, men kaldt var det. Jeg glemte lua, den er på neste gang. Tror jeg må kjøpe meg nytt ullundertøy, det er jo nå jeg burde tenke på shorts og bikini, men her må vi tenke på å ikke fryse, ull er best!

I år prøver jeg noe nytt, jeg prøver å ta opp alle løvetenner jeg ser i hagen, det er utrolig mange av dem, så ikke tro at jeg klarer å få opp alle, da blir det kanskje ikke plen igjen. Men prøver å se om jeg klarer å forminske dem. Må ut i morgen å kjøpe meg en sånn løvetannopptaker, eller hva er det nå det heter. Dere får høre her om det er jeg eller løvetanna som vinner det her. Tror jeg vet hvem som vinner, og det er ikke meg.

Nå skal jeg gå og se The Voice, så ha ei god helg i hagen eller ikke i hagen.

torsdag 28. mai 2015

Gule skyer

Gult er kult, se bare her så fint på himmelen i går kveld. Dette er tatt fra trappa hos oss.


tirsdag 26. mai 2015

Frøene mine

Se her et bilde av noen av frøene mine som er blitt småe planter, om ikke lenge skal de ut. Neste år skal jeg plante flere frø inne. Plantet løk også, og de ble enorme, så de er plantet ut. Frøene kan også plantes noen uker tidligere enn jeg gjorde. Kjempe artig er det å følge med dem.


mandag 25. mai 2015

Hotensian på plass

Hotensian på plass hos oss, uten blomst, men den kommer snart tenker jeg. Var billig på Hageland.


Blomster i skog og mark er begynt å blomstre

Løvetanna er kommet, den er fin, men da kun en og ikke mange.

Fant denne hvite i skogen idag. Vet ikke hva den heter, men flott er den.



søndag 24. mai 2015

Tjeldsundbrua

Vakre Tjeldsundbrua.  


Bunad igjen

Der er bunaden på igjen og vi i konfirmasjon til flotte og snille Julie. Gratulere med konfirmasjon Julie, alle andre konfirmanter og foreldre.


lørdag 23. mai 2015

Platten nede

Platten nede der har vi pallebord. Bordet som tilhørte stolene var ødelagt i fjor, fant frem tre paller vi satte opp til bord og vips slapp vi å kjøpe nytt her. Vi beholder det samme i år, litt slitt stil her. Jeg har tyvstartet med litt blomster her, får se hvor lurt det var, om vi får frost igjen i  vår. Jeg elsker blomster, synd jeg ikke kan ha blomster med blomst inne, allergisk.

Her nede har vi plantekassen med jordbær også. Og på de nye jordbærplantene er det kommet blomster, spennende om det blir jordbær her.




Det grønnes

Så flott ute i dag, det grønnes mer og mer dag for dag. Se hvor flott det er ute i skogen i nå. Vi prøvde i dag å finne orrfuglen som vi har sett tidligere. Kan se ut som om den er alene der, vi har bare sett en orrfugl og det har naboen også, får håpe den lokker til seg en kjæreste snart.  Den styrer i allefall veldig.




Finnes det troll i skogene på Gangsås

Finnes det troll i Gangsås skoger, det mener Tore :). For over alt vi går tur i skogene der, så er det knekket busker, topper av trær, hele busker, halve busker. Dette er bare noen få bilder av alle ødelagte trær. Det er utrolig mye trær som er knekket, gamle og nye trær. Og flere ser det ut som om vind og storm ikke har ødelagt, så Tore spøker at det finnes troll her. 

Og ser du deg godt rundt, kanskje du ser et troll eller to. Bare se på disse to bildene. Kanksje Tore har rett :):).


fredag 22. mai 2015

Kos med kameraet


Har vært ute og lekt meg med kamerat, har hatt litt dårlig tid i det siste.

Har ikke hørt eller sett fluesnapperne, det er en som alltid bruker å sitte øverst i treet og roper ut sin sang. Jeg liker dem. Vi hadde fluesnapperpar i fuglekassen i fjor, har ikke sett i år om de er kommet. Den som er her på bildet er nok for stor til å være fluesnapper.

Vi har akkurat fått ny komfyr og induksjonstopp, jeg ville bytte komfyren, for den var gammel, og Tore ville ha induksjonstopp. Det blir spennende hvordan det vil virke. Nei, nå må jeg gå og hjelpe til igjen med monteringen, jeg kan vel se ut som om jeg hjeper da. Ville bare titte innom her raskt, har hatt så lite tid i det siste.






torsdag 21. mai 2015

Lyst ute nå

Klokka er snart 12 på kvelden, det er lyst hele natta nå og i hele sommer. Stilt ute, og sola skinner i røde farger i skyene, vakkert ute. Snøen er enda på fjellene.




tirsdag 19. mai 2015

Reven min

Reven er kommet på plass i hagen, på jakt etter mine mus i bedet over.


søndag 17. mai 2015

Jordbærblomst

Det blomstrer på noen av jordbærplantene, artig.


17. mai

Gratulere med 17. mai idag. Håper alle har hatt en fin dag idag, det har jeg. En nydelig dag med sol, og ca. 10 grader, fint bunadsvær idag. Vi har gått i tog sammen med 10 åringen. En aldeles flott dag i byen.


fredag 15. mai 2015

Endring i lysestake

Her er en gammel lysestake jeg aldri har vært helt fornøyd med. Til i dag stod den stuet bort på boden. Satt og så i bladet "Vakre hjem", der var det en lysestake som ikke hadde den øverste ringen. Og vips, lysestaken hentet frem, og jeg snudde rett og slett glasset, og det passet. Synes det ble mye bedre, mye enklere, og nå er lysestaken fremme igjen. 

Før:


Etter:

Litt forandring

Har vært på Hageland idag for å kjøpe jord, og kom hjem med denne flotte blomsten. Husker ikke sist jeg har kjøpt inneblomster, klarte ikke å la være idag. Det ble dermed forandring på spisebordet.

onsdag 13. mai 2015

På Ibestad

På Ibestad på fotballkamp, har bare vært her en gang før. Det regnet en stund i kampen, heldigvis kom sola igjen. En flott kamp og flinke gutter og jenter. Nå venter vi ved fergekaia. Og se hvor flott det var her.

Humle på veggen

I dag mens jeg låste meg inn kom denne humla å satte seg på veggen rett att med meg, og den lot meg ta bilder også.


tirsdag 12. mai 2015

Elg og kalv

Jeg måtte vike for disse to som gikk rett over veien her når jeg kom hjem fra klubb. Du hadde god fart.

Nesten for tidlig

Se planter i full blomst, er det ikke for tidlig? Vi er jo ikke vant med det. Nye planter har knopper, og vi er bare 12. mai. Nydelig er det uansett.

søndag 10. mai 2015

Nytt skrivebord

Vi har leter og letet etter nytt skrivebord til å ha nede i stua, men fant ikke noe vi likte, hadde ikke rett størrelse. Til slutt foreslo Tore, han kunne bygge et etter målene vi ønsket, og sånn ble det. Nå mangler kun persienner til vinduene og noe på veggen.