onsdag 31. desember 2014

Godt nyttår

Vi er kommet til årets siste dag, i morgen har vi år 2015. Idag har jeg fått med meg min bror, madammen hans og 9 åringen på tur til Gangsåstoppen. En tur på årets siste dag er jo perfekt, og 2015 er friluftsåret, så er flott overgang til år 2015. Må dere alle ha en fin nyttårsdag, og sier med dette:

Dagen kommer, lyset er blått. Vi minnes og tenker, et nytt år er gått. Ta vare på alle de nære og kjære. Det er nettopp slik året skal være. La alle problemer bli små, og forsvinne. La året som kommer blir lykkelig, med gode minner. GODT NYTTÅR.







50 årsdag for mitt søskenbarn

I går var vi i 50 årsdag hos et av mine søskenbarn. Det ble en koselig og artig feiring. Jeg tror jubilanten hadde en fin feiring. Henrik holder søskenbarnene sammen. Han styrer og steller for oss alle, passer på oss, kommer med gode råd. Han er der for oss alle, ingen blir glemt. Han kan alt om det meste. F.eks da vi skulle kjøpe ny bil sist, fikk vi hjelp av han, med all sin informasjon om biler.

Det er artig å møtes slik, man møtes ikke så ofte, og når jeg neste gang har stordag, så skal jeg også feire dagen min. Det er viktig å møtes.

Takk for at vi fikk være med på den store dagen.

mandag 29. desember 2014

Bowling

Bowling på oss med min tantejente, en fast ting vi gjør vi fire. En ting vi like alle.


Engler i snøen

Jeg og Merete og guttene våre har vært  på gåtur  til Gangsåstoppen.
Det dårlige været er heldigvis ikke kommet enda. Det er -5 grader ute og litt vind.
Snøengler laget på turen.
 


 

søndag 28. desember 2014

Garasjen julepyntet

Garasjen er også julepyntet. Huset og garasjen kler å være hvit nå med julesnø :).

 
 

På skitur

Idag har vi vært på ski vi Folkeparken. Det var bare flott, flott og flott. Yngste karen med sine  nye ski og han hadde nå god gli i nedoverbakker. Han ble ikke igjen som tidligere og jeg slapp å ploge hele tiden for å holde følge. Jeg og han var og kjøpte han nye ski i går. De gamle var for småe. Og nå melder det regn, veldig synd.





lørdag 27. desember 2014

fredag 26. desember 2014

Ny pynt

Ny pynt på spisebordet. Akkurat det jeg så etter. Nå er spisebordet  lyst nok.





torsdag 25. desember 2014

Rosa mus

Denne søte pc mus fikk jeg i julegave. Den er trådløs og ROSA, perfekt. En flott julaften har vi hatt. Vært på Fjelldal og feiret sammen med min mor, min bror og hans kjæreste. Spist og hygget oss sammen, samt julegaveåpning der minsten var gaveoppleser.



onsdag 24. desember 2014

Nisse

Ho, ho

Nissen kom i år også, en ventet spent i år også. Det var ikke noe valg, jeg måtte i nisseklærne i år også.





tirsdag 23. desember 2014

Elg med kalvene

Idag var elgkua med kalvene  på besøk i nabolaget igjen. De forsynte seg godt av naboenes hagebusker. Jeg fulgte med om de prøvde seg på mine busker. De er noen praktdyr.

 

mandag 22. desember 2014

Juletrelys ødelagt

Vi hadde vært og handlet  og kom hjem og lysene på juletreet var døde.  Uansett hvilke pærer vi byttet ut, lys ble det ikke ikke. Det var bare å klippe de gamle lysene av treet og kjøpe nytt. Nå har vi satt på ledlys. Ble liksom mere på treet. Den nye engeljulekula datt i gulvet i tusen biter. Nå er treet pyntet for andre gang år. Men hvordan få lys i stjerna?


søndag 21. desember 2014

Vi tenner fire lys i kveld


Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned.
For lengsel, glede, håp og fred
men mest av alt allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.
av Inger Hagerup


Nydelige farger idag

Her i fra vår tur på Gangsåstoppen idag. Det ser ut som kunstverk ute, synd bildene ble litt uklare, men jeg måtte bare dele dem her.






Vintersolverv

Natt til mandagen den 22.12. snur sola igjen. Den 21. eller 22.12. er det den mørkeste og korteste dagen i året. Dagen er kort fordi solen står opp sent og går ned tidlig. Dagen kalles vintersolverv. Vintersolverv er den dagen i året da den nordlige halvkulen peker aller lengst vekk fra sola. Og vi går mot lysere tidere igjen. Noen sier også at det blir "ett haneskritt" lysere for hver dag som går. Det sies også at vann skal bli til vin i det øyeblikket solen snur. I januar måned merker vi at det er blitt lysere. Og vips så har vi sola tilbake her i nord.


lørdag 20. desember 2014

Hvite julekuler

Denne damen elsker julekuler, sølv, hvit og glass er mine yndlinger, her er de hvite.  Er de ikke fine, men selvsagt må du like hvitt og sølv.

Hvert år blir det en ny julekule. Jeg klarer bare ikke å la være.





fredag 19. desember 2014

Pyntet juletreet idag

Idag har jeg tatt julefri. Og har arbeidet godt siden jeg kom jeg. Nå er juletreet pyntet, stua vaska, og har vel et prosjekt til og det er å bake rundstykker på nytt igjen. Det ble så koselig med juletreet fremme.






torsdag 18. desember 2014

Skogens konge

Idag  har vi igjen hatt besøk av  skogens konge med sine  barn, altså en diger  elgku med to elgkalver. Flere gutter lekte pangboks her ute og elgene ville nok være  med, og ble nok skuffa da ungene sprang hylende på verandaen. Kan tenke meg naboene  ble forfære da elgene så inn til dem i stua,  prøvde kanskje å få kontakt med dem i stedet. Ingen ville være sammen med dem så de ruslet  slukøret videre.

Lys i parken

Byens park pyntet med lys. 
Alle lysstolper inn og ut av byen fikk ny lyspynt for noen år. Jeg synes de er enkle og fine.

 
 

onsdag 17. desember 2014

Bark

Har i kveld  vært med to gode  venninner på Bark og spist  og koset  oss. Veldig  koselig var det, lenge siden vi har møttes.  Måtte ta bilde av døra til spiseplassen, veldig innbydende. Takk for laget jenter, eller rettere sagt damer. Vi har det trivelig i lag.

mandag 15. desember 2014

Glad jeg ikke jobber i posten/butikk i denne tid

Nei dra rett  hjem hvis du er sulten og sliten når du drar fra jobb! Skulle raskt innom sentret for å hente pakke idag. Pakkesendinger er i egen kasse i matbutikken. Jeg trodde dette skulle gå rask, men så fort gikk det ikke. Stod først i køen der pakkene hentes for posten, lenge, og når det endelig var min tur fikk jeg beskjed at jeg måtte gå i kassene inne i butikken der man handler mat. Ny kø, og jeg stod sikkert like lenge der, og endelig var det min tur, fikk da beskjed om at jeg måtte vente på en annen kar. Jeg telte til 10 flere ganger, og visst ikke helt hvor jeg skulle stå, stod å ventet og ventet igjen, og til slutt nyttet det ikke å telle lenger, spurte den jentungen om jeg måtte stå lenge å vente på mannen, hun måtte da kunne hente pakken, hadde veldig lyst å banne skikkelig, men har litt dannelse heldigvis :). Han var på tur fikk jeg i svar. Han kom heldigvis om litt, og da klarte jeg ikke å dy meg, men fikk raskt i svar, PostiNord kunder står det plakat om at du må stille deg i matkøen fikk jeg svar om. Ja, ja må lese bedre neste gang :).

søndag 14. desember 2014

Tre lys og julekoldtbord

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede.
Av Inger Hagerup.


Idag har vi vært å spist koldtbord med julemat  på Tjeldsundkroa og hotell, hele min familie. Utrolig god mat og nå er vi veldig mette. Dette er blitt en koselig tradisjon. Synd Shim og dama ikke kunne være med, men neste år blir de med. Etter all den maten ble det gåtur på oss igjen.

lørdag 13. desember 2014

Fotballavslutning

Fotballavslutning i Medkila hallen idag.  Ungene koset seg og da har vi foreldre det også bra. Medalje utdelt til alle lagene i yngre klasser. De var  så stolte  når de gikk frem lag for lag og fikk medalje.  Et fint  arrangement. Og utrolig mange flinke ildsjeler, takk til dem.

Etterpå på tur i nærområdet. Nydelig ute og flott  utsikt.

torsdag 11. desember 2014

TV-tårnet

Hvert år i byen vår tennes Tv-tårnet i byen med julelys som skifter i alle farger. Marius Musikk er ildskjelen, som etter hvert fikk flere i byen med til å betale gildet sammen med dem. Tårnet kan sees fra mange plasser i byen, vi ser det slikt i fra trappa hos oss. Det skifter i farger hele tiden, blått, rosa, i flere farger, ser ut som en nisse osv. Tårnet står i lys hele desember måned og har gjort det i mange år. Det er spesielt og flott av Marius Musikk.


Hjerte på veggen

Idag så jeg plutselig  at lyset laget et hjerte på veggen. Har aldri  lagt merke til det før.  Tar det som et tegn at vi må være glad i hverandre og tenke på andre som ikke har så mange  rundt seg. Jeg begynner her med å gi en klem til dere der ute. 

tirsdag 9. desember 2014

Nye gardiner i stua nede

Har idag kjøpt nye, hvite gardiner  til stua nede. Det ble mye finere enn med lilla gardiner. Nå mangler kun bilde over sofaen.

søndag 7. desember 2014

Så tenner vi to lys

Så tenner vi to lys, to lys for håp og glede.
De står  der og skinner for seg selv og oss som  er tilstede.
Så tenner vi to lys, to lys for håp og glede.
Av Inger Hagrup

På tur i Blåfjell

En flott tur i Medkila opp til Keipen.  Jo lenger opp vi kom mer og mer snø. Det var hvitt og blått overalt. På denne tiden av året er det blått i lufta. Guttungen og en kompis ble igjen i fotballhallen. Jeg og Tore dro på tur. En fikk alt av snø i skoene, det virket som iallfall :):) , så han var veldig våt på bena når vi kom hjem. Det var en kjempefin tur.

lørdag 6. desember 2014

Julesnø

Nydelig  julesnø ute nå. Har vært på Fjelldal idag og kjørte i snøvær begge veier. Det ble flott og lyst ute.


fredag 5. desember 2014

Helg

Her tennes lys, det er helg. Mannen er hentet på Hurtigbåtkaia og Taco er spist sent. Nå ser vi på Idol og jeg heier og stemmer på Chinook.

Lysestaken er igjen endret, det er bare artig å endre  litt. Finner alltid på noe nytt.