mandag 29. september 2014

Bakedager

Nå har jeg bakt verdens beste sjokoladekake, Kanelkake. Nydelig er den, og tenker de to som kommer i fra fotballkamp gleder seg til å smake. Jeg har måtte smake selv og den smakte perfekt. Kaka er ei skuffekake, og det er perfekt å fryse også, da varer kaka lenger. Den har ikke egg, for de som ikke tåler egg. Og hvem kan tro at mye kulturmelk gjør den så god.

I går bakte æ boller, og da var det flere bollespisende gutter her. Jeg bakte mange boller.

Nå er fryseren fylt opp med litt bakeverk. Må vel bake brød også snart.

lørdag 27. september 2014

På tur i Vesteålen

En flott tur idag i Vesterålen, vært innom både Sortland og Stokmarknes. Vi kjørte i skikkelig regnvær. Elvene rant i strie strømmer.

Og endelig fant jeg meg noen nye klær. Sortland H&M er  mye bedre enn Harstad og Narvik H&M.

Sortland den blåe byen er blitt virkelig blå. Spesielt synes jeg. Blåbyen begynner å leve opp til sitt navn. Ser stor forskjell siden siste gang vi var der.



Vi endte turen i Stokmarknes hos  svigermor. Koselig med min manns familie.

Nye sko til minsten ble det også. Vi var innom  en av områdets beste skobutikker, Nessko. Butikken er ikke medlem av skokjede, så mye fint her. Fant meg tre støvletter jeg gjerne ville ha, men minste størrelse var utgått.


Mange fine naturopplevelser idag. Hadselbrua i fine omgivelser, nydelige fjell.




Svigermor har tatt vare på gamle spill som min mann har hatt som lliten. Vi har med oss ishockyspill tilbake. Og det spillet ble spilt mye idag. Det ble kalt spikerspill.


En aldeles flott dag for store og små. Nå sitter vi på ferga på tur hjem. Og jeg begynner å bli bilsyk, har holdt på med bloggen på tur heim.

fredag 26. september 2014

Høstvær

Vind og regn idag tar unna blad på trærne fort. Skikkelig høstvær. Godt å være inne.

onsdag 24. september 2014

Yndlingspute

Denne puta er bare fin. Jeg kjøpte den for flere år siden. Og angrer så at jeg ikke kjøpte to. Ser gjevnlig i butikker og netthandel etter akkurat en slik. Jeg skulle så gjerne hatt to.

tirsdag 23. september 2014

Rock en rull

"Rock en rull" er min yndlingssjokolade akkurat nå. Det er sjokolade med salte lakrisbiter. Har du ikke smakt den, er den verd å prøve. Den er himmelsk. Har du fått smaken på den, er det ikke lett å la den være.

Sjokoladen ligger synlig i butikker, kiosker og bensinstasjoner, du slipper ikke unna den. Hvor er næringsfysiologene som sier godteri ikke må ligge synlige? :)

Jeg prøver å holde meg til å spise den i helgene. Men har en snill mann som kjøper den til meg når han handler og det har han gjort idag. Og nå sitter jeg her og må bare på kjøkkenet der sjokoladen ligger. Så egentlig ikke smak den, du klarer ikke å holde deg unna den :)

mandag 22. september 2014

Fotballmamma

Fotballmamma  er enkelte dager stressende, som  idag. Jeg og 9 åringen er på tur på kamp til Santorg  rett etter jobb. Det vil ta 25 - 30 min. Og blir selvsagt stående i asfalt kø i 25 min.  Når vi endelig kommer frem akkurat når kampen skulle starte finner jeg ikke veien til banen, og  blir heldigvis ringt opp av treneren som lurer på hvor vi er. JEG ER KJØRT FOR LANGT, kampen er i Sørvik :(. Det var bare å snu og finne neste bane. Og  9 åringen gikk glipp av litt av første omgang og oppvarmingen. Det verste var at jeg leste lappen hvor det stod hvor vi skulle rett før vi dro, men hjernen oppfattet ikke Sørvik men Sandtorg i farta.

1 grader i morres

Snøen er kommet enda lenger ned i natt, sikkert fordi det har vært kaldt i natt. Det var 1 grader kl 7 i dag tidlig.

søndag 21. september 2014

Snø på fjellene

Idag er det snø på fjellene slik som Hinnstein, Heia og Middagsfjellet, og det er jo ikke så høyt oppe, se bare her.

Idag er det ute fotballturnering på minsten så vi blir værende mest ute. Jeg er glad min nystrikkende genser er ferdig strikket og montert, den er tatt på idag.


lørdag 20. september 2014

Tente lyslykter

Mørkere ute og tiden for tente stearinlys. Godt og varmt inne, og klar for TV, koos.

Regnvær

Regnvær er vakkert det og. Vi har vært ute i regnet nå. Det er klisse vått overalt idag.

fredag 19. september 2014

Egon

Der var det helg, og da det ble for sent til å starte å koke fårikål, dro vi plutselig på Egon.



Og nydelig utsikt i fta kaia rett utenfor Egon



torsdag 18. september 2014

Tran

Torsdag igjen, må si det er deilig at det snart er helg. Livet føles hektisk nå. Mye aktivitet på dagtid og også på ettermiddagen. Idag kjenner jeg at jeg nå legge meg tidlig. Starten på mørketiden er jeg også mere trøtt en vanlig.

Resten i huset har vært forkjøla. Den elste var lenge forkjøla. Og heldigvis slapp jeg unna (bank i bordet).Tran begynte jeg med straks de ble syk hjemme. Og det blir jeg og minsten i allefall å fortsette med. Jeg tror på tran og vi drakk det i hele fjor vinter, og vi blir å gjøre det i vinter også. Tran smaker ikke godt, vi bruker ikke den med sitronsmak.. En tyggegummi etterpå for å få bort tranlukta. Og godt med de ekstra vitaminer vi får.

Jeg er klar for helg med tran og litt ekstra søvn i natt :) Prøv det.

onsdag 17. september 2014

Kongero

Når mørkere kommer er kongeroer på hvite vegger og der det er utelys. Ikke så fine akkurat. Kongeroer og edderkopper er ikke mine yndlingsdyr nei.

Nattsvermerne er også kjente insekter på samme steder.

tirsdag 16. september 2014

5 grader

Ja nå går gradene ute nedover, kl 7 i dag var det 5 grader ute. Kjenner det var kaldere inne. Det er sol ute,  så det blir nok varmere ut på dagen.

Treene er blitt gule, orange og røde. Og mye av bladene er falt av. Om ikke lenge står trærne der uten blad. Kanskje har vi snø ute i begynnelsen av oktober. Vi har oftest det.

Nettene er mørke igjen og om ikke lenge mørkt om morgene og ettermiddagen. Ja vinteren er nær, sånn er det bare.

mandag 15. september 2014

Minnebok

Jeg fant her en dag en av mine gamle minnebøker hjemme hos min mor. Brukes det i dag mon tro. Har ikke sett min tantejente bruke noe slikt.

Vi unger skrev minner i hverandres minnebøker, bare med fine ord, slik som dette

søndag 14. september 2014

Effekter

En av mine lysestsker er tatt bilde av og endret effekter på.

Usb høytaler

Idag ha jeg kjøpt meg en liten høytaler for mobilen. Har lenge tenkt på det. Men har alltid tenkt at det var unødvendig. Jeg så den tilfeldig på Elkjøp idag, og den var så billig at jeg bare måtte slå til.

Idag har jeg ryddet og arbeidet og overalt var høytaleren med med fin musikk. Jeg sang med og rydda og det gikk som en lek.

Den er liten, og ingen ledninger, unntatt når den skal lades. Og lyden er bra.  

lørdag 13. september 2014

Hagen klar for vinter

Nå er hagemøblene, grill og lignende tatt innendørs. Nå kan høststormer og vinter komme.

Forriges ukes storm ødela putekassen. Så vi var en uke for sent med å ta den inn.
Blomster i potter i hagen er nå flyttet til fremsiden. Og gjør det koselig der.

Det blåser og regner ute nå, og vi koser oss inne. Det kjennes litt godt.

Min genser

Min genser har blitt til jakke. Mønstret var egentlig til jakke, og jeg fant underveis at det måtte bli jakke. Og nå er den ferdig. Jeg ble fornøyd.

Det tok litt tid før jeg fikk motet meg opp til å ta frem symaskinen for å dele opp til jakke. Jeg hadde ikke hatt symaskinen fremme på sikkert ni år, og var usikker om jeg husket hvordan jeg gjorde det 😊. Men det gikk så greit, og det blir ikke lang tid før syr igjen, det var kjempe artig.

Og jeg må vel finne på noe å strikke igjen også 😊.

mandag 8. september 2014

Denne må jeg ha

Denne blomsten må jeg ha til neste år også. Jeg har to av denne og begge blomstrer enda og har blomstret hele sommeren. De har vært like fine hele tiden, se selv.

søndag 7. september 2014

Høst i hagen

Mann og barn har forkjølelse og er inne. Jeg har gått tur med naboen. Det er høst det kjennes i lufta. Nydelig ute. Og hagen er også i høstfarger. Røde blad på plantene.

lørdag 6. september 2014

fredag 5. september 2014

Status spisebord

Det gikk ikke så bra med ny bordet. Det var gult og ikke hvitt. Veldig skuffet her. Bordet levert inn igjen idag. Og nå må vi se etter nytt bord igjen. Vanskelig når det er flere varianter av hvit farge. Bedre å bytte enn se på bordet hver dag og ikke være fornøyd. Samt vi har hvitt bord like i nærheten, i sofakroken, og da må hvitfargen være mere lik siden begge bordene ikke blir så langt unna hverandre.

Gardiner i gangen

Har skiftet gardiner i gangen nu. Har lenge hatt liftgardin der, og var moden for noe annet. Siden vi har mørke møbler her passet det med hvite liftgardiner.

torsdag 4. september 2014

Nytt bord på vei

Har idag fått melding om at ny bordet er kommet til butikken og kan hentes. Blir spennende med nytt spisebord. Vi har vært uten spisebord noen uker nå. Gleder meg men også spennende.