mandag 30. juni 2014

To sider hvite

Der er to sider hvite på huset vårt.
Har ett til strøk på noe, slik som øverst i taket over verandaen, og det var et mareritt mener min malekompis. Det er høyt opp til taket.

Det er når man skifter farge man ser hvor mye man egentlig må male.

Neste gang plattene må smøres tenker jeg grå beis eller mørkere brun beis hadde vært fint, det er heldigvis en stund til. Og må høre hva min bedre halvdel mener.

Bilde kommer.

søndag 29. juni 2014

Løytnant hjertet o.a.

Er de ikke flott disse hjerter som vokser her på rekke og rad, og flere varianter som blomstrer så fint i hagen.

lørdag 28. juni 2014

Pølse på bål

Idag har vi vært hos min mor. Vi har vært og handlet og vannet blomster på kirkegårdene.

Sol ute men kald norda vind ute. I solkroken var det varmt.

Vi spiddet pølser på bål hos min bror på denne ovnen. Lenge siden jeg har spist pølser slik. Veldig godt.

Tøff ovn min bror har. Den kan stå ute hele året. Gir god varme, og kan spidde pølser på. Ovnen er forholdsvis tung så høststormene velter den ikke. Hadde vært koselig med en sånn en i hagen vår hjemme.

fredag 27. juni 2014

Mere hvitt

Huset høyeste og verste side er begynt å bli hvit. Det er litt av hvert å male hvit på denne siden.

Jeg sier vi tenker å bruke 2 år på å male huset ferdig. Ingen tror meg.

torsdag 26. juni 2014

Fluesnapperne er blitt foreldre

Nå har leierboerfamilien vår fått unger, veldig koselig med småunger i nærheten. Mammaen og pappaen er aktive, høyt og lavt ser vi dem, deres jobb nå er å finne mat til ungene. Og vi kan følge med dem, den lille fluesnapperfamilien.

onsdag 25. juni 2014

Egen frisøren ikke alltid like lurt

Idag har jeg vært hos frisøren med gutten min. Og frisøren så raskt at noen hadde klippet litt i håret hans. Og nå skjønner jeg hva som var galt med håret hans i det siste☺, jeg hadde ikke sett at han hadde klippet seg selv. Håret var blitt litt langt, og en ventet og venter på at vi skulle dra til frisøren, ei hårantenne stod ut og saksa ble tatt frem og vips antenna borte. Jeg husker nå at jeg før helga så en hår dott i vasken, men kobla ikke da.

Flinke frisøren på Nikita klippet og tryllet, håret, heldigvis mye bedre nå.

tirsdag 24. juni 2014

Lauvmark

To av rosetrærne våre er invadert av grønne små som tar seg til rette på dem,  laumark. Stakkars rosetrærne, de overvant vinteren men spørs nå. Alle  bladene som er kommet er halvveis eller mer spist opp. Fant en maurspray i garasjen, som også skal ta andre smådyr, og sprayet godt på trærne. Og dør trærne nå kan det like godt være sprayen sin skyld.

Går vi tur i skogen, klipper gress under busker e.l. har man mange laumark hengene/krypende  på seg, æsj. Når blir vi kvitt dem?

mandag 23. juni 2014

St.Hans feiring

Nå har vi feiret St. Hans feiring på fotball løkka. Vi har gjort det noen år nå. Koselig var det, men veldig kaldt. Det ble servert rømmegrøt og saft, og rømmegrøt er alltid godt. Sykkelløp for ungene og fotballkamp for de som ønsket det. Velforeningen er flinke som arrangerer dette hvert år, takk til dem.

søndag 22. juni 2014

Bua hvit

Idag har vi malt bua nesten ferdig. Det ble endelig opphold i regnværet så vi kunne fortsette malearbeidet. Bua har så mye krinkelkroker at det tok lengre tid. Jeg ble veldig fornøyd.

lørdag 21. juni 2014

Bank i bordet

Bank i bordet er en overtroisk sak jeg ofte gjør. Jeg husker jeg leste om dette i 9. klasse i engelsk timen.

Hvorfor banker jeg og andre i bordet?

Når man sier noe positivt som har skjedd, må man banke i treverk slik at det motsatte ikke skjer. For eksempel man sier det er lenge siden man har vært forkjøla,  så må man banke i bordet slik at man ikke blir forkjøla.

Det er treverk som skal bankes i, fordi treet symboliserer korset.

For noen år siden ga en kollega meg en liten planke som jeg kunne ha med meg når jeg fartet omkring,  slik at jeg alltid hadde tre å banke i ☺.

Kongeskipet i byen

Idag startet Festspillene i byen. Vi var en snar tur i byen. Det regnet og var så kaldt at vi valgte å dra hjem enn å se åpningen av Festspillene. Festspillene ble åpnet av dronning Sonja.

Vi tok oss hellet en tur til Gangsåstoppen. Og fikk glimt av Kongeskipet som ligger til kai.


Og denne nydelige Skogstjerne og Humbleblom. En flott tur.
Her i fra toppen på Gangsåstoppen, her ser vi godt ut over byen.


fredag 20. juni 2014

Blomsterholder

Idag har æ vært  på Hageland å kjøpt noe lurt, blomsterholdere for store, tunge blomster. Blomsten slipper å legge seg ned når blomsten blir for tung. Peon har digre, flotte blomster og lett å bli tung og  henge ned mot bakken. I fjor snekret jeg planker rundt  blomsten, det slipper jeg i år. Jeg kjøpte til begge peonen mine, for i år er begge peonen store planter alt.

torsdag 19. juni 2014

Flere hagebilder

Ungene har nå fått sommerferie. Og det er ikke lenge før ferietid for vi voksne også. Det føles ikke ut som mye sommer enda, vind og regn nå, surt. Blomstene i hagen vokser heldigvis, og det er sommer da sier de. Her noen bilder for å muntre oss opp litt i fra hagen vår:


Det vokser rundt platten, jeg ønsker de skal vokse fortere men været spiller nok inn.


onsdag 18. juni 2014

Elgen

Denne elegante skapningen hadde nok tenkt seg den lille hekken vår som frokost i dag. Litt roping og bråk fra meg fikk han på andre tanker heldigvis. Elgen er et flott dyr, skjønne godt den kalles skogens konge.

tirsdag 17. juni 2014

Hvitt hus

Helt siden vi flytta hit har jeg ønsket huset vårt hvitmalt. Beige hus er greit, men aldri vært min farge. Men min bedre halvdel mente det ble for mange strøk å male. Jeg mente det egentlig også, mye arbeid å få det hvitt. Men så skifta vi flere bord på garasjen og garasjen ble halvparten hvit. Garasjen ble så mye bedre. Naboen ertet oss, ja nå blir huset vårt hvitt. Og nu har bedre halvdel gitt seg, garasjen og bua blir hvit i år. Huset tar vi litt etter litt til neste år. Jeg har en snill mann. Idag har æ malt ferdig garasjen. Nå er det bare å henge lys, husnummer og den svarte ugla på plass. Jeg er så fornøyd.

mandag 16. juni 2014

3 grader

Tidlig på morgenen idag var det 3 grader ute, og snøbyger. Det var hvit nysnø på fjellene. Surt og kaldt. Og datoen er 16.6. Ja slik er det å bo i Nord-Norge. Været er uforutsigbar. Vi glemmer det heldigvis fort, iallfall når vi får noen varme dager igjen.

Vi har så mye annet vi er glad i her i nord, som gjør at vi fortsette å bo her. Fjellene,  havet, elver, midnattsola, naturen, alt i lag med nydelige farger. Sommer og lyst på natta. Er det godvær har vi sol hele døgnet. Vinteren er mørk både dagen og natta. Og når storm og stygge vær herjer ute, koser vi oss inne eller ute. Vi bor i flotte Nord-Norge
.

søndag 15. juni 2014

Ville blomster i Troms

En kollega og venn startet facebook gruppa "Ville blomster i Finnmark". Det ble så artig med gruppa at jeg i går startet facebook gruppa "Ville blomster i Troms". Jeg tar mye bilder på turer så det passer jo bra. Og vet dessverre ikke navnet på alle disse skjønne blomster i skog og mark, og på Facebook er det alltid noen som kan. Disse fikk æ vite heter Tiriltunge,  Skrubbær og Rød jonsokblom. Og så vakre Røsslyng.

lørdag 14. juni 2014

Harry tur

Idag har vi vært en tur på Grensa på handletur. Mamma ble med oss. Perfekt vær å kjøre, litt regn og 10 grader.

En matbit på Det lille kjøkken i Bjerkvik tok vi på hjemveien.

Her bilder i fra turen, et digert troll på en nedlagt kafé og vindmøllene like ved Grensa.


torsdag 12. juni 2014

Løvetann

Egentlig er løvetannblomsten vakker, fin gulfarge og ser ut som ei sol. Men når det blir tusenvis av dem, på plenen, i hagen, på veien, i veigrøfta, over alt, er den ikke fin lenger.

Her en dag satt jeg med en gjenstand laget for å ta opp løvetann med rota. Tenk det er laget et verktøy for det, da er det mange som prøver å gjøre det samme. Det var lett å ta dem opp, men det var mange, hvor lenge ville jeg sittet der tør æ ikke tenke på.

Det finnes også gift til å smøre eller spraye på bladene. Jeg prøvde i fjor en slik greie,  men den nyinnkjøpte boksen var tom før jeg var kommet så langt.

Idag har jeg klippet plenen og disse blomstene er smarte,  de legger seg flate ned mot jorda når klipperen kommer. Og så reiser de seg når klipperen står parkert.

Altså her må bare lære seg å like dem. De er fine, vi kan spise dem, lage vin og medisiner. Mon tro om de forsvinner om æ planlegge å bruke dem. 



onsdag 11. juni 2014

Klasseavslutning

Idag har vi vært på klassesvslutning for 3A, med grilling ved TV-tårnet.  Været var bra.  Ungene kosa sæ veldig. Og vi voksne hadde det også bra. Grilling av pølser er jeg lei av, neste gang tar jeg med noe annet. Takk til arrangementskomiteen.

TV-tårnet er fra 1. desember til ut i januar fullt av lys som lyser i forskjellige farger og mønster. Tårnet vises i fra byen og der vi bor. 

]

tirsdag 10. juni 2014

Selvlaget fotokunst

Glass ting er ting æ like. Så rent og fint. Krystall er det æ foretrekke, men hvem kan ikke like disse hvite her.

Et hvit ting, en hvit flate og et kamera, vips et kunstverk. 


mandag 9. juni 2014

Regnfull søndag

Idag har vi hatt Aurora på besøk. Det regnet så det ble mye kortspill og andre spill. Vi var med alle 4, veldig koselig. Kakao hører til når vi spiller.

Spill vi spilte er spill vi spilte da jeg var unge, Ludo, Den gyldne diamant, Yatsy ol. Artig at de holder seg år etter år.

Middagen tok vi på Tjeldsundkroahotell med min familie. Mye folk der idag. Det ble chips og hamburger på meg, selvom jeg planla å være fornuftig, men jeg ville ikke ha kjøttkaker eller kjøttsuppe. Bildet av Tjeldsundbrua er tatt inne fra kroa.



søndag 8. juni 2014

Fluesnapperne

En fornøyelse å følge med fluesnapperfamilien i fuglekassen vår. Vi har trodd ungene er kommet siden vi har sett den ene fuglen mate noen i kassen. Men neida den har matet maken sin når maken ruger på eggene. Fluesnapperen som ikke ligger på reiret styrer, gjør seg til, flyger opp og ned og rundt kassen, mater maken, synger og roper. Her en dag holdt den på i flere timer. Utrolig spesielt med den svarte og hvite lille fuglen. Siden jeg har vært mye ute i denne uka har jeg kunne fulgt med dem.

Hagen

Steinbedene har begynt blomstre. Jeg har fjernet ugress i hagen idag. Det begynte jeg med før halv ti i morres. I år overlevde flestparten av blomstene. Det er nok fordi vinteren har vært bra. Jeg har bare trengt å kjøpe to nye stauder i år. Tore tok gresstrimmeren rundt bedene for meg, jeg har flere bed nå så det er litt styr å holde dem i orden, men man får igjen når det blomstrer så flott.

lørdag 7. juni 2014

Linken

Det ble flott ute idag også. Vi har stort sett vært ute i hele dag.

Endelig kom vi oss til Linken i Medkila. Jeg og Tore har prøvd flere ganger, men for vått. Idag prøvde vi igjen, vi tok med oss naboene. Vi kom oss ikke tørrskodd opp, men opp skulle vi. Det var en flott tur.

Linken ser vi ifra huset vårt. Og hver nyttårsaften tenker æ at dit skulle vi gå. Et lite hus står der. Og veldig god utsikt. 



fredag 6. juni 2014

Nydelige morgen

Vi har I hele uken hatt over 20 grader ute. Varmt og deilig.  Begynne å bli overskya idag,  men fortsatt varmt. Deilig

onsdag 4. juni 2014

Ny front på garasjen

Garasjen trengte vedlikehold. Og vi skiftet bordkledning. Forandringer fryder, vi malte garasjens fremside delvis hvit. Sidene og bak har hvit mur i fra før. Egentlig kunne jeg tenkt mæ alt hvitt, men da må huset også males hvitt.

tirsdag 3. juni 2014

Flere bilder i ett bilde

Mar funnet en app som kan lage flere bilder i et bilde. Og måtte selvsagt prøve.  Æ og kameraet ut og her bilder av blomster i hagen som blomstrer. Rhodondendronen er akkurat begynt å rose.

mandag 2. juni 2014

Mitt neste spareprosjekt

To nye kommoder i gangen, en smal og en som denne er mitt neste spareprosjekt. Det blir fint med noe hvitt i gangen oppe. Bytte ut de to mørke kurvkommodene.


søndag 1. juni 2014

Det plantes ikke bare hjemme

Idag er det 1. juni - første sommerdag.

Dro tidlig til Fjelldal idag til ho mor. Vi har plantet på kirkegården både på Fjelldal og på Evenskjer. Til slutt plantet vi i  hagen hennes. Og vi har luket ugress. En aktiv dag. Se kor fint det blomstrer i bedet til min mor. Blomstringen er kommet lengre på Fjelldal, snyen ble tidligere borte der.