torsdag 18. juli 2024

Rundt bed

 I fjor laget vi et rundt bed med blåe og hvite blomster, min kjære vil ha de fargene. En stor trampoline har stått her frem til da. 

Blomstene vi har er Fagerklokke, Ridderspore,Skjærsmin, Geranium Johnsons Blue, Firtannveronica og Oktoberhjelm.



onsdag 17. juli 2024

fredag 5. juli 2024

Hesjevassknurran

Idag i 20 grader, mye sol og lite vind gikk turen til Hesjevassknurra. Insektsspray måtte vi ta på oss etterhvert, mye flue, klegg osv. Turen er en Ti på topp tur, Ti på topp sier turen er 10,8 km tur/retur og 512 meter over havet. 

Vi startet ved DNT-hytta på Storjorda, fulgte sti forbi hyttene, gikk et godt stykke innover, gikk rett mot fjellene her, kom opp ca med gul pil, og gikk rett nedenfor toppen med blå pil, og opp ca mot rød pil. Dette er omtrent, første gang på toppen. Synes vi gikk mye rundt og over myrer. Turen er er nok en litt tyngre tur, mye gåing før vi endelig skal opp i høyden.

Det var mye fuglesang/rop, fuglepar som vernet ungene sine, høye lyder lenge. Veldig spesielt må jeg si.


Slike stein pryder toppen.

tirsdag 2. juli 2024

Indre Elgsnes

Idag gikk turen til Indre Elgsnes. Vi kjørte forbi Aunfjellet, nedover veien mot Aun/Elgsnes, ganske langt ned i veien på en større møteplass parkerte vi. Det gikk en sti fra venstre siden av veien som gikk oppover mot fjellet Elgen, og så ned til sjøen på andre siden. Det gikk litt bratt opp og litt bratt ned på andre siden ned til sjøen. Jeg glemte å måle turen, men tror turen er mellom 5,5 - 6,5 km.

Det var kald vind når vi kom til Indre Elgsnes, burde tatt turen når det var flottere vær. Fin hvit strand der.

Har sett ned på Indre Elgsnes fra fjellet Elgen, legger ut bildet fra mitt innlegg her i bloggen om fjellet Elgen.


mandag 1. juli 2024

Sketneskarberget

Idag kjørte vi til Gausvik kirke, vi hadde sykler med i bilen. Vi tenkte å dra til Skjetneskarberget, ny Ti på topp tur i år. Ti på topp heftet sier vi skal følge vei helt inn til Storvann Sør (ved demningen), ca 4,3 km inn til demningen, hele turen er tur retur ca 12,8 km og toppen er 341 meter over havet. Det var så flott å sykle der, lett stigning inn til demningen og så og si bare nedover bakker tilbake. Vi parkerte syklene ved veiens ende og fulgte stien til venstre,  ser toppen fra der du starter å gå (rett under Haukebøtind). Jeg målte turen opp til litt over 2 km. Må over en bekk på turen opp, der burde det vært lagt to trebord som folk kunne gå over tørrskodd, det var god vannføring og glatte og sleipe stein å gå på idag. Jeg regner med at det blir mindre vann i elva etter hvert, så det vil bli enklere da.

På toppen ser man opp til fjellene Setertind og Haukebøtind, og til Sørvikfjellet. Tre flott fjell jeg har vært på tidligere. Utsikt ned til Storvann Sør.

Jeg synes turen var lett, fordi vi syklet store deler av veien.