tirsdag 28. juli 2020

Busknellik

Busknellik så vakre. Plantet dem med frø for noen år siden, de kommer heldigvis frem hvert år. 

Forandringer fryder

Pynten på stuebordet endret, nå Kubus lysestake, Cooee ceramic bird og Mimme Moi boblevase med blomster fra hagen Fylt nyseryllik.


lørdag 18. juli 2020

Kviteberget Vollstadheia

Ti på topp tur til Kviteberget på Vollstadheia i år. Ti på topp heftet sier turen er 8 km tur/retur og 390 meter over havet. Turen går fra Kummelhågen, kjørte mot Storjorda. Vi fulgte traktorvei et godt stykke helt til vannet Svartvatnet, herfra går det sti opp opp til over skogkanten, gå så til venstre og følg stien videre til toppen vises på venstre side. Det er fin utsikt fra toppen.



Middagsfjellet - Grønnkollvarden

Vi gikk i fra Durmålstua i Storvassvbotn. Fulgte trakorveien oppover, det startet litt bratt opp, og videre sti merket med Turlaget, opp via Korsdalvatnet opp til Middagsfjellet.  Fulgte stien videre til Grønnkollvarden. Kan også gå til toppen via Folkeparken og Musvannet.

Vi ser Grytøyfjellene lengst bort på bildet. På turen oppover så vi til fjellene Setertind, Hindstein, Blåfjell. 

Ti på topp heftet sier turen er 8 km tur/retur og 540 meter over havet.


Kjelhusåsen eller Kilhusåsen

Gikk i fra Kilhus grendehus, fulgte en traktorvei helt opp og ovenfor et gjærde, fulgte så sti til venstre og forbi lavo.  Kjelhusåsen er en Ti på topp tur i år, og Ti på topp heftet sier turen er ca 4 km tur/retur, toppen er 336 meter over havet. Dette er en lett tur. Utsikt til Møkkelandsvannet.


Vetefjellet

Vi startet på parkeringsplassen ved Rødekorshytta (forbi Åsegarden), fulgte sti og vei helt opp til krysset øverst oppe, der veiene deles, fjellet ligger til høyre, lengre opp. Har også gått opp til toppen via Sollifjellet. Ti på topp heftet sier turen er 6 km tur/retur, og 546 meter over havet.

Treppedalsvannet ligger nedenfor.



fredag 10. juli 2020

Ball vase

Nydelig ball vase fra Cooee kjøpt hos Romsø design i Tromsø.  Har lenge sett etter den.



onsdag 8. juli 2020

Opp fjellheisen i Tromsø

Har vært i Tromsø mange ganger uten å vært oppe med fjellheisen.I går tok vi heisen opp til flott utsikt over Tromsø by, se bare her. Heiskjøreren nevnte at det også trapp opp til Stor­stei­nen, som er 421 meter over havet. Spesielt nedover å stå fremst i heisen.