lørdag 21. desember 2019

Jul 2019

Lørdagsmorgen og snart jul. Mørketid i nord, den mørkeste tiden på året. Koselig med jul i denne tiden.

Juletreet har i år blitt satt innerst i stua ved vinduene. Treet har vært litt rundt i stua de siste årene, dette er et er 4. plass å stå for treet. Liker at treet ikke tar lyset inn fra vinduene.

søndag 29. september 2019

Sollifjellet

Jeg og ei venninne gikk opp slalåmbakken til Sollifjellet, 567 meter over havet. Vi parkerte ved slalåmbakkens parkeringsplass. Herfra kan du gå til mange fjelltopper, Vetefjellet nærmest, Storlitind, Nontuva, Rødmålheia, Høyfjellet osv. 

fredag 20. september 2019

Høst i hagen


Det er høst i hagen, det er enda noen blomster som blomstrer. Skogen i nydelige farger.

fredag 13. september 2019

Haukebøtind

Fjelltur til Haukebøtind med gode kollegaer. En nydelig dag med 18 grader. Vi gikk fra idrettsbanen på Haukebø. Det regnet godt natta før, det gjorde at det var vått i marka. Turen gikk gjevnt oppover, skogsvei ble til steinberg. Siste delen gikk man i steinur rett og slett. Man så lett hvor man skulle, fordi Ti på topp hadde merket godt.  Det var også varder man kunne følge.

Først kommer vi til denne steinrøysa, men det var ikke toppen, litt til. 


Fra toppen ser man rett over til fjellet Setertind, høyeste fjell i området. Vi tenkte vi skulle over eggen til Setertind, men for mye vind/vindkast, vi turte rett og slett ikke gå over.

Ti på topp heftet sier turen er 10 kilometer lang tur - retur, og 906  meter over havet.

En flott tur.

søndag 1. september 2019

Vardheia

Idag gikk til fjellet Vardheia, 604,5 meter over havet. Gikk i fra parkeringsplass innenfor Medkila skole. Jeg fulgte veien nesten opp til Hindstein, tok av sti rett etter elva, man ser da opp mot Vardheia. Det er da bare å følge stien helt opp. Vil tro turen er ca 9 km.

Utsikt til byen og ser rett ned på fjellet Hindstein (bilde 2).

En fin tur er å starte med å gå til Hindstein, så videre til Vardheia og ned til Heia og Linken, eller omvendt.



tirsdag 16. juli 2019

Nontuva

I ettermiddag gikk turen til fjellet Nontuva. Vi startet på parkeringsplassen ved Rødekorshytta. Fulgte sti og vei helt opp til krysset til Vetefjellet, siste biten opp hit er litt bratt. Gikk videre på skrått til venstre til toppen der værstadjonen står, nedover og opp igjen før vi kom til toppen. Vi fulgte godt merkede løyper for Ti på topp. Ti på topp heftet sier turen er 10 km og 594 meter over havet. Utsikt til Kasfjorn, fjellene Elgen og Aunfjellet. 



lørdag 13. juli 2019

Ramnfloget Tjeldsund

Idag har jeg og min bror vært på fjelltoppen Ramnfloget i Tjeldsund. Gikk opp fra Ramstad, fulgte grusvei opp og siste biten på sti til toppen og ned på Fjelldal. Kan se ut som om turen er ca 6,5-7 km., toppen er rundt 400 meter over havet. Det er nydelig utsikt ned til bygda Fjelldal, her er jeg vokst opp. I nærheten er Fjelldalsheia (Kvitfjell).


mandag 8. juli 2019

Blåfjell

I nydelig sommervær gikk vi til Blåfjell for første gang.  Parkerte på første parkeringsplass på Kilbotn fotballarena. Gikk fra parkerinsplassen til venstre over myra, opp i granskogen, litt opp i skogen gikk det en skiltet vei opp til Blåfjell. Fulgte veien helt opp og så fjellryggen helt til toppen. En flott tur, men mye flue, juli i nord har ofte flue.

Ned gikk vi forbi toppen (motsatt vei enn vi kom opp), og fulgte sti helt ned, og gikk traktorvei mot Dotthaugen og ned til fotballarena.


Utsikt mot Hinnstein og Sørvikfjellet.

Ti på heftet sier turen er 10 km og 512 meter over havet.


onsdag 3. juli 2019

Valmue

Rød valmue vises godt i hagen. Store blomster med den røde, flotte fargen. Hadde blå valmue også, men den tok tela her en vinter. Blomstrer juni, juli her nord i allefall.

Sollifjell - Skavloftan

Fjelltur til Sollifjell - Skavloftan idag.  Sol og overskyet, ikke så varmt, men fint tur vær.

Kjør forbi veien opp til slalåmbakken, før veien går nedover er det to skogsveier som går oppover, gå veien til venstre. Det er plass til  parkering ved skogsveiene.

God utsikt, ser både til Aunfjellet, Elgen, Grytøyfjellene og Møkkelandsvannet. Snur man seg ser man også opp til Sollifjellet, der slalåmbakken er.

Ti på topp heftet sier toppen er 420 meter over havet, og 4,5 km tur retur. 


mandag 24. juni 2019

Ny plakat i stua

Endelig funnet ut hva som skulle være på veggen ved spisebordet, en plakat fra nettbutikk Desenio, motiv Hiding in White.

søndag 9. juni 2019

Vånd og harer i hagen i vinter

I vinter har vånd og harer herjet i hagen vår. Mange hagebusker og blomster har blitt kuttet ned eller barken spiste av. Det meste lever heldigvis, men tar tid før de vokser ut igjen. Derfor så flott å se at steinbedet rundt platten begynner å komme seg. Den høye klatrerosen Polstjerne rundt rosebuen er ødelagt, kommer heldgvis opp nye skudd, men vil ta tid før den er høy igjen.

lørdag 16. februar 2019

Storm

Storm idag, og vi tok turen til Nupen, for å se på bølgene. Vinden var roet seg bra, men alltid fint i fjæra, selv om det storregnet. Vi var ikke alene der, og jeg kunne ikke la være å ta en av fotografene med på bildet.


mandag 11. februar 2019

Lille Hinnstein

Gikk opp i fra Breivika i Harstad, øverst i byggefeltet, fulgte laget vei opp til lavo nedenfor Hinnstein, og gikk tråkket sti videre. Når man kommer opp så går man til den første lille toppen, fjellet Lille Hinnstein, toppen man kommer til før man går opp til Hinnstein. Toppen er 500 moh sier internettsiden http://www.utpaatur.net/. Vi gikk opp i lett snøvær. 


søndag 3. februar 2019

Heia i Harstad

Idag gikk turen til fjelltoppen Heia i Harstad. Vi gikk opp i fra fotballhallen i Medkila, samme veien som til Linken/Maistua, og går videre opp fra Linken. Vi hadde piggsko på idag og det var lurt, det var skare flere plasser, det var vanskelig å få feste for skoene.

Toppen er 545 moh ser jeg på nettsiden http://www.utpaatur.net. Toppen ligger ikke langt fra Hinnstein, ser Hinnstein på første bilde her.


søndag 13. januar 2019

Spotter i vinduene

Jeg er veldig fornøyd med spotter i vinduene. Skulle bare ønske vi også tok det i verandadøra, men en dag blir det gjort. Plissegardiner har erstattet gardinene, de kan raskt tas ned/opp når sola skinner inn.