søndag 30. september 2018

Maistua pusset opp

Turlagets hytte Maistua er pusset opp Ekstrem oppussing. I dag måtte vi opp for å se hvordan hytta er blitt. Ble overrasket at det var satt opp et glasshus utenfor, Vikingdomen, der tok vi oss en kopp te mens vi så ut over den flotte byen vår. Glede meg til å se TV3 sitt program Ekstrem oppussing i november i år.

En fin liten tur er det hit opp, litt bratt hvis man velger veien rett opp. Går man heller veien til venstre over fotballhallen, så blir turen litt lengre, og det blir ikke så bratt oppover. Vi bruker å gå i fra fotballhallen i Medkila. Harstad turlag sin side sier at Maistua/Linken er 322 meter over havet. Flott utsikt over byen.



søndag 23. september 2018

Speil i stua

Har sett lenge etter speil til stua, enten var de for store eller for småe, med ramme når jeg ville ha uten ramme. Fant det riktige på Bohus. 


lørdag 15. september 2018

Fjelldalsheia

Igjen på Fjelldalsheia - etter mange år uten å vært der. Denne toppen vokste jeg opp med, familien min var ofte på skitur hit opp. Det er mye bratte bakker opp, og det var perfekt for meg og min bror å sette utenfor på ski når vi skulle ned. Vi rant helt til husdøra hjemme.

Idag gikk vi opp fra Ramstad, opp traktorveien, og gikk videre på sti ved skilt til toppen. Kan også gå opp på Skaret på Fjelldal, følge traktorvei helt opp og så sti til venstre. Min bror ba meg med på tur, og jeg var snar å foreslå turen hit.

I toppens gjestebok står det at toppen er 498 meter over havet, Kvitfjellet kalles toppen også. Man ser blant annet til fjellet Sætertind og ser til Tjeldsundbrua. Turen er ca 9-10 km tur retur.

Anbefale en tur hit.