mandag 30. juli 2018

Det blomstrer i hagen

Det blomstrer for fullt i hagen. Peonene, Genist Tinctotia, Polstjerna, Rosetrær blomstrer, er de ikke fine?


lørdag 28. juli 2018

Rosebuen

Rosebuen har fått lik klatrerose på den andre siden, det tar litt tid før den er i samme størrelse. En flink gartner på Hageland Harstad er god nå ha.


onsdag 18. juli 2018

Første rose i år

Første rose i hagen i år, og så tidlig når vi hadde den sene sommeren her i nord. Og det er veldig mange knopper på peonene i år, det varmer et hagehjerte. Mistet to rosebukser og hele hekken hos oss ble halvert i høyde etter den kalde vinteren med mye tele. Det er godt å se at hagens blomster er i blomstring.


torsdag 12. juli 2018

Trollvassåsen

På vår tur idag til Ti på topp tur Trollvassåsen var der fullt av Flekkmarihand orkideer. Er de ikke vakre?

Ti på topp heftet sier turen bare er 4 km og 240 meter over havet. Går opp i fra Plantasjen. En lett tur.


tirsdag 10. juli 2018

Laksen

Ny topp i år i Ti på topp, fjellet Laksen, den gikk jeg og ei venninne til idag. I følge Ti på topp heftet er turen 8 km tur/retur, 564 meter over havet, og turen starter i fra Kilbotn fotballbane. Ti på topp har satt turen som litt tyngre å gå, må nok være fordi det går litt bratt oppover. Opp til toppen ser man blant annet rett bort til Sørvikfjellet, nederste bilde. Vi gikk også forbi Nattmålsfjellet og Storskaret, har gått til Storskaret tidligere, husker godt den bratte oppturen. En flott tur i flott turvær, og heldigvis lite fluer. Jeg har aldri vært på denne toppen før, liker nye topper.