søndag 29. oktober 2017

Plutselig vinter

Plutselig var det vinter igjen, nydelig på går gåtur idag til Gangsåstoppen. Jeg synes nå det var fint med snø, se bare her.



lørdag 28. oktober 2017

Nytt gulv hadde ikke vært så verst

Gulvet vårt har for mye farger, det er rett og slett for mye møster i parketten, jeg vil ha nytt, lysere, mere nøytralt. Dette var mote for noe år siden, da de forrige eierene av huset valgte det, men at de ikke tenkte at gulvet skulle vare noen år, kunne valgt det mere nøytralt :). Vi har jo samme gulvtype så og si overalt i huset, så hvor skal vi begynne hvis vi skal skifte det ut, det vil bli mye arbeid og det vil koste mye. Vi kan jo male det, men er redd vi må være så forsiktige etterpå. Vi kan jo få det slipet ned og så velge ny farge, selvsagt få noen til å gjøre jobben, men da må man visstnok ha ut det meste i fra stua/kjøkken når arbeidet gjøres. Nei, nå vare det mye men her, dette må jeg tenke på, tror vi venter litt til, men sukk, det hadde vært fint med nytt gulv.

Der blomstrer enda i hagen

Det blostrer enda i hagen,og i dag er det 28.10.17, vi er snart i november. Nord-Norge har ikke hatt snø enda, og vi hører om nypreparerte skiløper i sør, og her blomstrer det i hagen enda. Det er kaldere idag, og det meldt snø i morgen.

Dette er vakre hvite Phlox paniculata - Mia Ruys - høstflok.



søndag 22. oktober 2017

Rimfrost og iskunst

Frost de siste dager har gjort skog og mark hvit av rim, elver og vann har blitt til is. Se så flott når alt ble hvitt. Det var magisk å gå her, bilder klarer ikke å vise så flott det var.






søndag 8. oktober 2017

Høst i nord

Høst i nord, oktober måned er her, mørkt på ettermiddag og kveld. Blad på busker er vekk, sola lavt på himmelen setter himmelen i brann. Ja, det er høst.


Rødmålheia

Idag på siste dag for Ti på topp gikk vi på fjellet Rødmålheia. Vi kjørte til Borkenes og opp forbi Skytterbanen, helt til bom, der parkerte vi. Fulgte så veien videre til fots og over på sti opp til fjellet. Ti på topp heftet sier at turen er 9 km lang, og 630 meter over havet. 

Vi traff på en mann som var 81 år på toppen, sprek kar, imponerende. Han fortalte oss hva vi så rundt omkring.

Det siste stykket gikk vi i rød jord/sand, kan tenke meg at det er derfor toppen har navnet Rødmålheia.

Ser mot Gullesfjord.

Andenes, Bleik.

Vindmøllene ved Riksgrensen

Vi var innom Sverige i går og stoppet og gikk en tur ved vindmøllene i Riksgrensen i det nydelige været. Se så flott.




søndag 1. oktober 2017

Nontind

På fjelltur idag også i nydelig vær, tenk 1.10. og det er varmt og sol enda. Her i fjellet er bladene på buskene så og si borte nå, det er høst.

Nondtind er en av Ti på topp turene, 12 km tur/retur, 645 meter over havet i følge Ti på topp heftet. Vi parkerte rett forbi Rivermont, på en liten parkeringsplass, fulgte en traktorvei en god stund, gikk så til høyre på sti og over bekken, og fulgte videre stien opp og rundt på baksiden opp til fjellet. Vi så fjellet så og si hele tiden.

 Her ser man mot Andenes. 

Her ser vi bakerst Grytøyfjellene. Den innerste rekka der ser vi ytterst til venstre Elgen, og så Aunfjellet til høyre.

 Husene rett over er Kasfjord. 


Her ser vi mot andre siden av toppen, mot Kvæfjordsiden, ser også Kveøya med brua over. På nedre siden av kanten her (har ikke bilde) ser vi Koven.

Dit opp på øverste punkt skulle vi.