torsdag 30. mars 2017

Ørn og elg i byggefeltet

I går fløy et prakteksemplar av et flott ørn rett utenfor stuevinduet. Har aldri sett ørn så nær før. Fløy videre mellom husene før den forsvant. Tenker folk med katter og småe hunder må passe på sine husdyr. Møtte elgen med kalv igjen når jeg kjørte på møte på skolen. Føles ut som om jeg bor i skogen og ikke i en liten by. Spesielt er det, og to prakteksemplar i dyre- og fuglelivet.

torsdag 23. mars 2017

Elg med kalv

Disse møtte vi på vei til jobb. Full fart ut i veien, men måtte snu, for mange biler i alle retninger. De tok heller veien innom Kiwi, kanskje noe de trengte i butikken? Staselige dyr, her fru Elg med sin kalv.

søndag 19. mars 2017

Snø på trærne - vi på ski

Nydelig tur på ski idag, se bare så flott med snø på trærne. Bakover gli på skiene, men hva gjør vel det med dette skiterrenget. Deilig å renne nedover bakkene med god løyper. En aldeles flott tur.


fredag 17. mars 2017

Nye puter

Kjøpte ny puter idag, fant lysegråe. De er myke, gode å sitte mot og fargen jeg så etter. Butikken Tornerose hadde putene. Nå har jeg letet lenge etter dem.


Høyt kubbelys

Se det flotte stearinlyset/kubbelyset jeg kjøpte på Lykke og Lukas. Jeg synes det var artig at det var så høyt .


tirsdag 14. mars 2017

Jeg fant jeg fant

Fant disse sølvtputetrekk nede i boden. De hører i mitt hode til jul, men så noe lignende puter på Bohus, og  de var plassert i sofaer der. Når jeg ikke finner nye puter, da ser man etter gamle ting hjemme. Synes det ble litt forandring og to av mine slitte putetrekk kunne fjernes.


søndag 12. mars 2017

Dyreliv i snøen

Har ikke sett så mye dyrespor i skogen som i år. Det myldrer av dyrepotspor overalt i snøen. Flere elg i hagen vår i natt, har spist av rispbuskene igjen. De to buskene har virkelig blitt klippet de siste årene av frisør elg. Harespor krysser vår vei på turen - alle steder, også helt ned mot husene. Oterspor etter aking ser vi titt og ofte og idag igjen. Jeg skjønte ikke hva det var første gangen jeg så sporene. På Gangsåstoppen sprang en liten spissmus i snøen. Visste ikke helt hvor den skulle gjøre av seg. Er det så mye dyrespor i skogen fordi det var mye vån i høst? Spesielt er det iallefall.


Farger på puter

Vi var i går og så på nye puter til stua. Jeg har vel letet etter nye puter i mange år, men det er ingen enkel sak. Det var masse puter i alle farger og nyanser, rosa, lyse grønn, blå, lilla, dårlige stoff, utrolig mange fæle puter. Jeg ser aldri slike hos kjente. Hvordan blir butikkene kvitt disse? Hvor finner folk puter? Min kjære likte tydeligvis grønn og gul, jeg sa jeg var glad jeg var med og ikke sendte han alene for å kjøpe puter. De ville ikke passe med lyse grå sofa. Hvor er de lyse gråe putene, litt finere stoff? Jeg er ikke fargede av meg, ser dere så mye farger her?


onsdag 8. mars 2017

Strikker kjole

Har ikke strikket på mange år, plages litt med skuldre. Nå er jeg lei av å se på at andre strikker, og ikke jeg, har derfor begynt jeg også. Strikker litt dann og vann, ikke for mye hver gang. Har nettopp strikket sikksakkskjørt og det gikk bra, og nå begynt på kjole til meg selv. Hadde ikke tenkt på et så stort strikkeprosjekt, men falt for kjolen og det måtte bare bli den. Problem hvis jeg skal si problem - er at den skal strikkes i veldig tynt garn og tynne pinner, jeg blir å holde på en stund.  Ikke sikkert jeg strikker disse rytsjene som skal syes på kjolen etterpå.

Mønsterhefte er Sandnes garn, lune favoritter, mye fint i heftet.


søndag 5. mars 2017

På Kulturhuskaia i nydelig sol

Vakkert på Kulturhuskaia i Harstad i nydelig sol. Vet ikke om bildene klarer å vise hvor flott det var, det røde, hvite og blåe, som det norske flagget.

To seilbåter ligger til kai, den ene er seilbåten Noorerlicht fra Nederland, har ligget til kai i Harstad en stund. Vanskelig å ta bilde med sola rett i mot.






lørdag 4. mars 2017

Nydelig skitur idag

Nydelig vær og flott tur på ski idag. Høstferie på skolene og nydelig vær i Nord-Norge hele uka. Vi har gått på ski mange turer i denne uka.






fredag 3. mars 2017

Narvik statue

Det er vinterferie på skolen og en tur på hotell Scandic Narvik passet bra.
Her pyramiden utenfor hotellet i forskjellige dagslys, statuen i solnedgang og til slutt kom nordlyset.