søndag 28. august 2016

Høstfarger

Nydelig høstfarger, prøvde å dele fargene i naturen. Dette var i Våtvoll på tur til Vesterålen forrige helg.

fredag 26. august 2016

Mille moi vaser

En dag har jeg to Mille moi vaser på stuebordet, og en dag bare en. Klare ikke å bestemme meg, den mørkeste grå er kanskje for blågrå?

søndag 21. august 2016

Turist på tur til Vesterålen

Vi kjørte i høljeregn, sol og tåke, det var så endringer i været. På Sortland møtte vi tåke. Det var spesielt med havet,  fjellene og tåke som et belte. Mobilkameraet klarer ikke å dele så vakkert det var.

Pokemonstopp i Sortland, Blåbyen, bilder av brua i Sortland og Stokmarknes, skulptur i Sortland. Jeg var som en turist i vakre nord, vi stoppet  på veien, busstopp for å ta bilder. Dere skjønner vel at jeg elsker vakre nord!

lørdag 20. august 2016

Musvannet en gang til

På tur igjen idag, til Musvannet igjen, mine to faste turgåere måtte også få Ti på topp turen dit opp. Varmt idag også, deilig å kunne gå i skjorts.

Det er mye sopp i marka nå, vi plukker ikke sopp, er ikke glad i sopp noen av oss. Soppen hører høsten til, så før vi vet ordet av det er det vinter.

Det er ikke mye husdyr i skogen lenger, vi møtte noen sauer idag, de følger oss på trygg avstand, lurer sikkert på hva vi gjorde der.


Klatrerose Polstjernen

Klatrerose Polstjernen har virkelig blomstrert i år, se bare her. Jeg må få noe som den kan klatre etter, det vokser ut greiner overalt nå, greiner med pigger. Tenker på en slik rosebue, vi har en liten trapp rett at med klatrerosen, og over trappa kan vi ha rosebuen, som klatrerosa kan vokse etter..

Det har blomstret i hele hagen i sommer. Været har vært perfekt for hagen i sommer.


Roser er bare nydelige

Roser er bare nydelige, ikke sant?
Her fra knopp til fullblomst.






torsdag 18. august 2016

Musvannet

Ti på topp tur til Musvannet i ettermiddag sammen med to venninner. En flott tur i nydelig vær. Speilblankt vann, Middagsfjellet speile seg i vannet. Endene koser seg i vannet. 

Gikk i fra Folkeparken, fulgte sti forbi Grunnvannet, og opp Fjellveien. Ti på topp heftet sier turen er 8 km tur/retur, og er 277 meter over havet. 

tirsdag 16. august 2016

Granium

Jeg husker blomsten granium som blomsten i vinduet hos besteforeldre og eldre folk, og nå har jeg den selv i hagen. Kjøpte 2 hvite i fjor og de blomstret så fint i blomsterbedet hele sommeren. Kjøpte rosa granium i år, 3 stk. Plantet dem i potter og så de trivdes best i potter der de fikk mindre regn. De som fikk mye vann, der ble blomsten fort ødelagt. Når de var plantet rett i bed, så forsvant nok vannet ned i jorda, for de trivdes godt. På nettsteder står det at blomsten liker fuktighet, men det er vel mengden vann det kommer an på.

Granium blomstrer også lenge, kanskje derfor besteforeldrene hadde den i vinduene? I tillegg lettstelte.

Jeg er mest glad i  rosa og hvite, se så fine årets rosa blomster.

søndag 14. august 2016

Stornipen

Ti på topp tur idag til Stornipen. Stornipen kjører man til Kjønna og går opp fra grendehuset der. Ti på topp regner turen som moderat,  8 km tur - retur og 408 meter over havet.

Vi gikk dessverre feil vei idag, selv hvor godt det var merket, tror vi pratet litt for mye. Plutselig spurte jeg, har noen sett de røde merkene på en stund, det hadde ingen. Opp skulle vi, vi regnet med at vi klarte å finne toppen bare vi kom opp i høyden, og det gjorde vi. Vi gikk nok opp en uttørket bekk, og gikk heldigvis på merket skilt til både Stornipen og Bufjellet.

Flott tur var det uansett, vi fikk sett mere nå, jeg hadde aldri vært i disse fjellområdene før.



Her er toppen.


Her er kartet til Stornipen, Rød A er veien vi skulle gått.Rød B er veien vi gikk, fulgte mere elva. Og når vi kom i høyden, fant vi heldigvis et skilt som viste de forskjellige fjellene, kunne se ut som om vi fulgte veien til Sandemarka over fjellet. Vi havnet i en bratt vei gjennom granskogen, så vi fikk brynet oss skikkelig.

 
 Her ser vi til Hårberget (lille fremfor Setertind) og Setertind (den høyeste, den med sky over)

Vannene på baksiden, går man lengre bakover kommer man til Sandemarka.

Her ser vi til byen, Harstad.

 Her ser vi bort mot Sandstrand.

 
Vi vandrer med freidig mot på tur nedover, tilbake sier vi heller, fordi vi går da oppover.

fredag 12. august 2016

Brennende kjærlighet

I år er blomsten Brennende kjærlighet blitt kjempe høy. Den er ikke så frodig enda, men planten er bare 2 år så den blir nok bedre og bedre. Har måtte lage påler rundt den for at den ikke skal legge seg i vinden.

onsdag 10. august 2016

Tjern

5 grader rundt syv tidlig idag. Kaldt var det, og august er enda feriemåned. Håper på varmere vær. Det er kommet mye sopp i skogen, er det egentlig ikke litt for tidlig? Får vi vinter snart?

Idylliske Trillingen/Trollvatnet, tjern nesten i byen. Ti på topp tur 2016. Måtte ta turen på nytt. En kort tur. 


mandag 8. august 2016

Regnbue

En flott regnbue over vårt hustak nå. Ser en anelse av to regnbuer. Er det ikke nå vi skal ønske oss tre ting eller grave etter gull:)?

tirsdag 2. august 2016

Blåe, rosa, lilla

Blåe, rosa, lilla, hvite, flotte og vakre, med siste tids varme strutter de.

Blå og hvit blomst

Blodstorkenebb, lilla blomster

Storhjelm, blåe blomster

Stjerneskjerm, hvite blomster

Spirea

Silkepeon, denne gangen med 7 blomster 

mandag 1. august 2016

Plakat

Nå har jeg fått plakater i ramme jeg også. Veldig fornøyd her. Et hvitt bilde med ramme i gangen. Dette bestilte jeg hos Desenio. Raskt levert. Bilde av løvetanna, som jeg jobber mye med å få fjernet i hagen, perfekt for meg.

Og sort i stua, ble litt mere kontrast. Her kjøpte jeg en papirpose jeg klippet til ramma.

I Sverige kostet slike plakater 400 til 800 kroner,  det hvite bildet betalte jeg kun 149 på nett. Papirposten omtrent samme.