søndag 31. juli 2016

Nupen

Ti på topp tur til fjellet Nupen. Går fra parkeringsplass på Nupen i Kvæfjord. En kort tur, men regnes som moderat, sikkert fordi det er veldig bratt den første delen. Ti på topp heftet sier turen er 4,5 km tur/retur og 412 meter over havet.

Elgen i front, bak fjellene på Grytøya 

Utsikt til Elgen

lørdag 30. juli 2016

Rosetre - Rosa galle "Mundi"

Rosa galla "Mundi" - to farget rose. Blomstrer juni - juli.  H7 - H8.

John Franklin rose

Ny rosebusk i hagen og bed utvidet. Rosetreet heter John Franklin Rose. Dette skal være en hardfør busk, H7. Vi får se til neste år, om den har tålt vinteren.


Storlikollen

Ti på topp tur på oss til Storlikollen idag. Gikk opp fra Brokvika, parkeringsplass ved maskinanlegg. I følge Ti på topp heftet er turen er regnet som en moderat tur, 8 km tur/retur og 230 meter over havet. Går mye via traktorvei. Vi tok en omvei innom Trollskogen, sti gjemmom granskogen, som flinke sjeler hadde smykket ut med troll og annet.

Bedet rundt platten

Silkepeonene, klatrerose Polstjerne, fylt nyseryllik osv  blomstrer for fullt rundt bedet rundt platten. Det er nesten blitt for stort her.

torsdag 28. juli 2016

Blomstrer i hagen

Vått i gresset etter regnet i går, sol og flott ute. Jeg med kamerat ut og tar noen bilder av blomstene i hagen. Blir fort våt på beina, går i slippers, men hva gjør vel det, det blomstrer så fint ute. Siste tiden med litt varmere vær har satt fart i blomstene. Jeg leser akkurat nå boka "Blomstrenes hemmelige språk", ei god bok, og her står blomsterspråket, fant navnet på noen av blomstene her.

Klatrerose Polstjernen - hvite roser betyr et uerferent hjerte, ukjent med kjærlighet.

Arenaria montana
  
Spirea - i blomsterspråk betyr disse seier
 
Brennende kjærlighet 
 
Løytnantshjerter 

Roser - i blomsterspråk betyr rosa rose gratie
 
Genist Tinctotia
 
Buskmur
 
Weigela florida "Korea" 
 
Silkepeon  - i blomsterspråket betyr det sinne.
 
?

Silkepeonknopp  - i blomsterspråket betyr det sinne.


 Fylt nyseryllik - betyr kur for brystent hjerte

Akeleie - betyr svik, forlatthet

Prestekrager, kjempekrager

tirsdag 26. juli 2016

Peon blomstrer

En peon i hagen blomstrer snart i full blomst. Det har lynet,  tordnet og regnet nettopp. Alt er vått ute. Peon er vakker uansett.

Rosa peon, vakker peon.

Siriskolten

På Ti på topp tur i dag i ca 20 grader og sol til det vakre fjellet Siriskolten, på Tjeldøya i Tjeldsund kommune. Toppen er 658 meter over havet. Du kjører mot Ramsund og over brua til Tjeldøya. Tenk at jeg aldri tidligere har vært på toppen, jeg er fra samme plass, men fra fastlandet. Tjeldøya er ei øy og det går bru over dit. Flere bratte partier var det, men nydelig terreng å gå i, gikk så og si bare i stein og på steinberg. Ti på topp har satt turen som krevende. Det var snøflekker flere passer på turen, og småe vann.

Jeg, kjæresten og guttungen, min bror og tantejente tok turen i dag. Vi var enkelte partier søkksvette, men det var nok fordi det var varmt. Utrolig fin tur var det.

Flott utsikt var det på turen.

Her ser vi ned til brua til Tjeldøya, langt i det fjerne ser vi også Tjeldsundbrua, men den ligger i tåke her. 


 
Elva som ender nede ved brua.


En av de småe vann som var oppe på fjellet. 

Her ser vi til Ramflogen (nærmest), Fjelldalsheia (bak Ramflogen) og Kollen (usikker på skrivemåte  - med en lite hus på toppen). Det er de toppene som er grønne i bildet. Der har jeg vært mange ganger. Disse toppene er på fastlandssiden.


Ser Tjeldsundbrua langt der borte.

 Snø på fjellet.

 Utsikt mot Myklebostad, Breivika.

 Utsikt mot Ramsund mener jeg.

Står på toppen og ser ut over.

 Siriskolten sitt øverste punkt.

Utsikt mot de nærmeste fjellene. Det er flere høye fjell her.

søndag 24. juli 2016