torsdag 31. desember 2015

Godt nyttår


Det gamle året er nesten over, det nye ligger å sover, vi vekker det i kveld med eksplosive smell, når nyåret er kommet og de fleste av oss har sovnet, skal vi drømme om det som kommer, og før vi vet ordet av det er det sommer. Ønsker deg og dine en glimrende aften og et forrykende godt nytt år!

tirsdag 29. desember 2015

Sola på tur tilbake

Dette møtte oss når vi våknet i dag og så ut av stuevinduet, sola på tur tilbake, men enda litt før vi ser den helt, som et maleri så vakkert.


mandag 28. desember 2015

Trondenes kirke i mørket

En kveldstur i mørket på Trondenes, gikk Stien langs sjøen. Er satt opp små lys etter stien., sånn st man ser i mørket. Og måtte bort å ta bilder av vakre Trondenes kirke (Trondarnes kirke), lyst opp av lyskastere.

Virkelig julesnø

Se så flott det var i skogen i går. Snø over alt. Håper bare det holder. Det var blitt litt mørkere når vi endelig fikk gått oss en tur. Vi gikk der og prøvde å få snøen ned på hverandre, ned fra buskene. Det var bare en utrolig flott tur.

  



lørdag 26. desember 2015

Julesnø

Buske tatt i storm og fått nydelig julesnø over seg. Det har snøet og blåst skikkelig i natt. Det var deilig ute idag, friskt med snø og vind.

fredag 25. desember 2015

Det er jul

Det er jul, noen pynter hus, noen pynter tre, vi har pyntet juletre.  Julehuset som er pyntet så fint, er i et hus som pyntes hvert år like mye. Jeg er imponert over pynteviljen hos eieren. Og så har vi dette flotte treet, vi gikk forbi det her en dag, måtte bare ta bilde av det. Vi har pyntet garasjen med lys vi også, eller er det mest inne. Uansett pynt eller ikke, god jul!
 

tirsdag 22. desember 2015

Sola snur igjen - vintersolverv

I dag snur sola eller rettere sagt i natt den 22.12. og det går mot lysere tider igjen. Dagen er den mørkeste og korteste dagen i året. Dagen er kort fordi solen står opp sent og går ned tidlig. Dagen kalles vintersolverv. Vintersolverv er den dagen i året da den nordlige halvkulen peker aller lengst vekk fra sola. Og vi går mot lysere tider igjen. Noen sier også at det blir "ett haneskritt" lysere for hver dag som går. I januar måned merker vi at det er blitt lysere. Og vips så har vi sola tilbake her i nord. Her i nord har sola vært borte hele desember og mye av november, før vi igjen har sola ut i januar, og det feires med solbolle. Og deilig er det når sola er tilbake, her først vers av sangen "Soltrall" av Alf Prøysen:

"Nå skinner sola i vinduskarmen
og katta maler som aldri før.
Hu ligger langflat og kjenner varmen
og er ei katte med godt humør.
Heisan!
Og dudliattentei!
For sola og deg og meg."

Vi er snart ferdig med året 2015 og klar for nytt år. Hvor blir tiden av? Det blir nå godt med lysere tider, for jeg synes det har vært vel mye mørkt i år, mørketid og regnvær. Lite snø har vi også hatt, men her i nord bruker vi å ha snøen i mars og april, så den kommer, ikke vær redd for det.

søndag 20. desember 2015

Naturens glass

Vi trosset regn og glatt og gikk tur, i skogen var det nok snø. Og gikk forbi disse flotte istapper.
 

Røde roser

Røde roser er vel blant det vakreste som finnes, se bare her.


 
 

onsdag 16. desember 2015

Se så fin

Se denne fine julekula, har nok delt den tidligere her, men jeg er som sagt veldig glad i julekuler, og denne er bare flott. Og flotte ting kan vi ikke dele nok. Denne ble satt på treet i går.
 

Har pynta juletre

Har pyntet juletreet, klarte ikke å la være. Og det blir jo uansett tatt ned 1.1., så derfor vil jeg ha det pynta litt tidligere. På samme plass som i fjor også. Rart hvor koselig det er med jul nå, men ikke over nyttår. Nå skal vi kose oss. 

søndag 13. desember 2015

Muffins

Idag bakt muffins, etter min mors oppskrift. Den har jeg bakt i mange år. Minste mann i familien elsker dem, pyntet slik han liker dem.

lørdag 12. desember 2015

Julekuler

Jeg elsker julekuler. Kjøpte to stykker idag, bruker å kjøpe to nye hvert år. På butikken Gabriels Gaver & Interiør har de alltid noen fine kuler før jul, se bare her.

fredag 11. desember 2015

Julevindu

Jeg bare elsker disse snøkrystaller.  Her sammen med mine gamle, gode lystrær.

onsdag 9. desember 2015

Stjerna

Bestilte denne stjerna hos Ellos netthandel. Så på stjerna lenge før jeg bestilte, trengte jo ikke ny, men den var i hodet mitt, stor, enkel og hvit. Måtte til slutt bestille. Angre ikke, er så fornøyd.


søndag 6. desember 2015

På tur i mørket

Utsikt hele veien til byen vår. Flott ikke sant? Buskene full av skjegg,  spesielt.

lørdag 5. desember 2015

Jul i Harstad

Juletreet er tent i Harstad by, is og glatt, jeg vil ha snø igjen, mye koseligere med hvit jul. Snøen får vi i mars og april her, vi burde få den tidligere. Tror jeg må kjøpe meg nye piggsko, vi gikk oss tur på isen, min mann sine piggsko er mye bedre enn mine. Vi må være godt skodd her.

fredag 4. desember 2015

Smultringer

Julebaksten er i gang, kanelboller, sjokoladekake er alt i fryseren, og i ettermiddag har jeg bakt smultringer, nammi. Smultringer hører julen til. Frys dem gjerne, det gjør jeg. Og blir de ikke spist opp i jula, er de gode etter jula også.

lørdag 21. november 2015

Snøkrystaller

Var på Lykke og Lukas idag,  en flott og spennende butikk, og kom hjem med disse vakre snø krystaller.  Klarte ikke å vente til 1. helg i advent, kan  vel kalle det vinter pynt. Er de ikke søte?



mandag 16. november 2015

Greiner til vase

Skogen er full av greiner, men måtte på Plantasjen for å finne de riktige greinene.


søndag 15. november 2015

Lyslykter

 Det er blitt mørketid her nord,  dagene blir mørkere og mørkere. Og litt snø hadde gjort seg. Det er koselig å tenne stearinlys, her et bilde av mine lyshus. Bruk refleks når du ferdes ute, det er håpløst å se deg ellers! 


lørdag 7. november 2015

Prestekrage nå?

Må dele denne også, tenk en prestekrage holder på å blomstre, så søt, og det er 7.11.15. Vi har faktisk hatt snø i også i år, og vi har hatt mye mildt også.

Høstblad

Jeg var ute med kamerat i morres, så at hagen hadde så mye flotte farger, se bare her

 

Roser 7.11.

Nydelig dag ute i dag, det er 7. november, og en av rosebusekene roser enda. Litt pusk i rosebladene, men vakker for det.


torsdag 22. oktober 2015

Sortland - den blå byen i nord

Veldig spesielt av Sortland by å gjøre byen blå, Blåbyen Sortland. Hver gang vi kjører til eller forbi så er det blitt litt mere blått i byen. Bildene av tatt på søndagen, og da var det stilt i byen.




lørdag 17. oktober 2015

Spansk margaritta med øyne

Ser det da ikke ut som om noen ser på meg? Jo, denne spansk margaritta har fulgt med oss hver dag vi har gått ut og inn hjemme, men nå er den ryddet bort for vinteren. Jeg er forfær hvor lenge den blomstret i år, den har vel egenltig blomstret hele tiden fra vår til høst. Tror den kan ha trivdes på trappa hos oss, kanskje ikke for mye sol der.


Lyse møbler

Jeg hengte opp gråe gardiner i stua, men måtte tilbake til hvite. Vi har mørke gulv, og det blir dermed fort for mørkt her. Det begynner også å bli mørketid her nord, og mørkt ute hele døgnet, vil ha det lysere inne. For to år siden var det meste av møbler svarte i stua, men det gikk ikke, har derfor byttet ut spisebordet og bordet ved sofaen til hvitt, og det hjalp. Jeg er en litt for fargeløs person :).


 


mandag 5. oktober 2015

Høstferie I Tromsø

Høstferien i år tok vi turen til Nordens Paris, Ishavsbyen, Tromsø. Vi dro sammen med mine søsken med partnere og barn. Sov på hotell gjorde vi også, selvom det ikke ble så mye søvn. Det var utrolig koselig for store og små, koselig å være sammen med familien. Utrolig god frokost på Scandic ishavshotell, anbefale frokost der. Handlet fikk vi også.

På tur hjemover var snøen kommet rundt Gratangsfjellet, vinteren er nær.